Pirmo reizi privātam pasākumam noīrēts pasaules slavenākais renesanses mākslas paraugs – Siksta kapela, ko 1481. gadā radījis Mikelandželo. Tā tikusi izīrēta četrdesmit automašīnu Porsche entuziastu izklaidei, kas šajā arhitektūras piemineklī baudīja privātu koncertu, ziņo CNN telekompānija. Par katru cilvēku Porsche maksājis 5900 dolārus jeb 4600 eiro. Pasākums, kas ietilpst Porsche īpašo klientu tūrē, bijis viens no Romas pāvesta Franciska iesāktās programmas "Māksla labdarībai" notikumiem.

Porsche tūres dalībniekiem bija ļauts redzēt daudz vairāk nekā parastiem Vatikāna apmeklētājiem. Ik dienu cauri Siksta kapelai iziet aptuveni 20 tūkstoši tūristu, kas, spiežoties viens pie otra, ātri šķērso šo baznīcu, savukārt tūres dalībnieki varēja tās skaistumu baudīt nesteidzoties labas mūzikas pavadībā. 

Koncerts Vatikānā bija viens no četru dienu tūres pasākumiem Porsche klientiem. Tajā tika iekļauta arī īpaša ekskursija pa Vatikānu, smalkas pusdienas tā muzejā starp antīkajiem dārgumiem, brauciens uz pāvesta vasaras rezidenci Castel Gandolfo, kā arī brīnišķīgā Garda ezera apmeklējums, braucot jaunākā modeļa Porsche automašīnās. 

Šis bija pirmais gadījums kapelas vairāk nekā 500 gadus ilgajā vēsturē, kad pāvests piekritis to izīrēt korporatīvam pasākumam. Tomēr Vatikāna pārstāvis norāda, ka ne līdz šim, ne arī turpmāk kapelu nevarēs izīrēt komerciāliem pasākumiem, vien labdarības vai kultūras notikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!