Foto: AFP/Scanpix
Tiem, kas Jauno gadu sagaida Vācijā, ir milzu izvēle Vecgada vakara svinībām, kurās visdažādākie pasākumi paredzēti līdz pat rīta gaismai. Ceļotājiem, kas Vācijā Vecgada vakaru vēlas svinēt klasiskā garā, tiek piedāvātas plašas koncertu un festivālu izvēles iespējas gadsimtiem senās baznīcās un operas namos. Savukārt lielpilsētās kā jau ierasts būs krāšņas svinības arī uz ielām, klubos un citviet.
Vecgada svinības pie Brandenburgas vārtiem

Berlīnē, leģendārajā laukumā pie Brandenburgas vārtiem, aptuveni miljons cilvēku ik gadu piedalās iespaidīgās Vecgada svinībās, kur pienācīgi tiek sagaidīts Jaunais gads. Zem klajas debess aptuveni divu kilometru garumā izvietotas skatuves, atpūtas teltis, ēdināšanas vietas, kā arī gaismas un lāzeru instalācijas. Tieši pusnaktī, kad Berlīnes iedzīvotāji un viesi saskandina glāzes par Jauno gadu, sākas elpu aizraujoša uguņošana, pēc kuras svinības turpinās līdz pat rītausmai.

" Vairāk par Berlīni

Vecgada vakars Brandenburgā

Brandenburgas pie Hāfeles domā 2014. gada 31. decembrī plkst. 16.00 ikviens ir laipni gaidīts koncertā "Uguņošana uz Vāgnera ērģelēm". Līdz ar Jauno gadu Brandenburgas reģiona vecākajā baznīcā sākas pasākumu cikls par godu dievnama 850 gadu jubilejai.

" Vairāk par Ziemassvētku tirdziņiem Vācijā

Vecgada vakars Brēmenē

Foto: PantherMedia/Scanpix

Iecienītu gadu mijas kultūras pasākumu vidū jāmin arī operas festivāli uz dažādām Vācijas skatuvēm. Brēmenes teātrī pie Gētes laukuma apmeklētāji 2014. gada 31. decembrī plkst. 15.00 un 19.00 var baudīt svinīgus muzikālus mirkļus kopā ar muzikālā teātra ansambli un operas kori.

" Vairāk par svētkiem un festivāliem Vācijā

Vecgada vakars Diseldorfā
Foto: PantherMedia/Scanpix


Ar skaistāko operas āriju buķeti un labākajiem ansambļiem Diseldorfas operas namā plkst. 19.00 sāksies 2015. gada sagaidīšana. Pazīstamas un jaunas Vācijas operas pie Reinas (Deutsche Oper am Rhein) dziedātāju balsis Kristofa Altšteta vadībā kopā ar simfonisko orķestri sagādās apmeklētājiem muzikālu baudījumu.

Vecgada vakars Hamburgā

Foto: PantherMedia/Scanpix

Hamburgai un metropoles pierobežas reģionam ir daudz, ko piedāvāt. Šeit uz skatuves kāpj gan jaunie mākslinieki, gan lielas zvaigznes, mazais vietējais tirdziņš ir tikpat interesants kā centrālais starptautiskais pasākums. Pirms lielās Vecgada uguņošanas varat baudīt izcilu klasiskās mūzikas pasākumu. Hamburgas simfoniskais orķestris gada noslēgumā spēlē Bēthovena Devīto simfoniju. Tā Hamburgā jau ir tradīcija, taču jauni diriģenti vienmēr parūpējas par jaunu skanējumu.
Savukārt uguņošanu pusnaktī vislabāk vērot pie ūdens, ostmalā.

Vairāk par Jaunā gada sagaidīšanas svinībām Hamburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!