Foto: Vida Press

Drīzumā savā pirmajā ceļojumā dosies tehnoloģiski visaugstāk attīstītais kruīzu kuģis "Quantum of the Seas", kas pieder kompānijai "Royal Caribbean". Tā garums ir lielāks nekā piecas "Boeing" lidmašīnas un 2,5 reižu augstāks par Ēģiptes piramīdām. Tas var uzņemt uz klāja 4 905 pasažierus. Dažkārt to sauc par pirmo "ar prātu apveltīto" kuģi.

Lainers ir uzbūvēts Papenburgas ostā "Meyer Werft". Kuģa garums ir 347 metri, bet platums ir nepilni 50 metri. Uz lainera ir 18 klāji un tikpat restorānu, tajā skaitā pirmo "Jamie's Italian".

Papildus tam "Quantum of the Seas" saviem pasažieriem piedāvā sērfinga un brīvās krišanas simulatoru, kā arī robotus-bārmeņus, kas spēj bāra apmeklētājiem samaisīt jebkuru kokteili (1000 kokteiļus dienā, divus dzērienus minūtes laikā), nemaz nerunājot par neskaitāmajiem baseiniem, sporta zālēm, kazino, veikaliem u.c. Kajītēs, kurās nav iluminatoru, ir ierīkoti speciāli virtuāli balkoni.

Visunikālākā izklaide uz lainera klāja ir skatu kapsula ar nosaukumu "Polārā zvaigzne", kas vienlaicīgi 14 cilvēkus var pacelt 100 metru augstumā.

Jau šosestdien, 8. novembrī, "Quantum of the Seas" caur Atlantijas okeānu no Sauthemptonas dosies uz Ņujorku, bet pēc tam lainera bāzes vieta atradīsies Karību salās, kur tā pakalpojumus varēs izmantot visi, kas vēlēsies doties kruīzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!