Aviokompānija "Scandinavian Airlines" (SAS) atgriežas Latvijā un 29. martā uzsāks tiešos reisus no Rīgas uz Stokholmu. Starp šīm divām pilsētām SAS nodrošinās līdz 18 lidojumiem nedēļā: trīs ikdienas reisus darba dienās un līdz diviem izejošajiem reisiem dienā brīvdienās.

No 29.marta lidmašīna ik dienas pacelsies no Stokholmas Arlandas lidostas plkst. 8.25, 16.00 un 19.35 pēc vietējā laika, lai dotos ceļā uz Latvijas galvaspilsētu, savukārt pasažieri, kas izceļo no Rīgas uz Zviedrijas galvaspilsētu izlidos plkst. 06.55, 11.10 un 18.45. Aviobiļetes būs pieejamas pārdošanā šonedēļ, informē Rūta Juciene, SAS reģionālā vadītāja Baltijas valstīs.

Jaunā reisa atklāšana starp Rīgu un Stokholmu atzīmē SAS atgriešanos Latvijā pēc gandrīz septiņu gadu pārtraukuma. Pēdējie SAS reizi no Latvijas notika 2008.gada jūlijā.

"Jau vairākus gadus Zviedrija ir viens no Latvijas galvenajiem sadarbības partneriem, kā arī līdz šim ir lielākais ārvalstu investors valstī. Tas ir veicinājis darījumu ceļojumu pieaugumu starp abām valstīm. Ņemot vērā minēto, gan arī faktu, ka Latvijas tautsaimniecība uzrāda stabilas atlabšanas pazīmes, SAS ir pieņēmis stratēģisku lēmumu reaģēt uz klientu vajadzībām, atklājot tiešos lidojumus starp Rīgu un Stokholmu," uzsver Rūta Juciene.

Kā norāda Juciene, Latvijas ekonomikas pieaugums nav vienīgais arguments jauna maršruta atklāšanai. Vēl viens iemesls SAS lēmuma pamatā ir Latvijas ES prezidentūra 2015.gada pirmajā pusgadā, kas arī ietekmē ceļojumu pieprasījumu.

Dibināta 1946.gadā, Scandinavian Airlines ir viena no vecākajām un lielākajām aviosabiedrībām Eiropas civilās aviācijas nozarē. Tā kopā ar 27 piedāvā savienojumus ar 1300 galamērķiem 193 pasaules valstīs.

No starptautiskās lidostas "Rīga" ir iespējams doties uz 66 galamērķiem. Pērn tajā apkalpoti vairāk nekā 4,8 miljoni pasažieru un veikti variāk nekā 65 tūkstoši lidojumu, teikts lidostas mājaslapā. Pašlaik pasažieru pārvadājumus no lidostas "Rīga " piedāvā 17 aviokompānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!