Foto: Publicitātes foto

"Ja jums vēl nav sakaru ar Latviju, tad, visticamāk, tas ir tādēļ, ka neesat par to iedomājušies kā par potenciālo galamērķi nākamajam ceļojumam. Tomēr šai Baltijas nācijai ir vairāk nekā tikai daži sveķainos priežu mežos un skaistās arhitektūras pārpilnās pilsētās paslēpti pārsteigumi," teikts slavenā ceļveža "Lonely Planet" rakstā par 10 iemesliem, kāpēc apmeklēt Latviju.


Kā galvenie iemesli, kāpēc doties uz Latviju, minēti skaistā Rīgas vecpilsēta, jūgendstila arhitektūra, brīnišķīgās smilšu pludmales un padomju mantojuma objekti. Ieteikts apmeklēt arī Latvijas pilis, purvus un mazpilsētas. Kā īpaši interesanti objekti izcelti slavenā mākslinieka Marka Rotko centrs Daugavpilī un Karostas cietums Liepājā. Rakstu variet lasīt šeit. Tas publicēts 1. oktobrī.

Jau ziņots, ka iepriekš "Lonely Planet" slavēja latviešu pirts tradīcijas un ieteica apmeklēt Siguldu, kā arī pērn iekļāva Rīgu labāko Eiropas galamērķu sarakstā. Informācija par Latviju iekļauta arī šīs izdevniecības izdotajā ceļvedī pa Baltijas valstīm.

"Lonely Planet" ir viens no vadošajiem ceļvežu izdevējiem. Visā pasaulē izdoti vairāk nekā 100 miljoni šī zīmola ceļvežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!