Kanjonam, kas ir, iespējams, skaistākais pasaulē, nosaukums latviešu mēlei ir teju neizrunājams – Fjādraurgljūfirs(Fjaðrárgljúfur). Tas atrodas Islandes dienvidos un radies tūkstošiem gadu ilgas ledāju kušanas radītas erozijas dēļ. Kanjona, kas ir divus kilometrus garš un 100 metrus dziļš, dzelmē tek Fjādau upe, no kuras tas ieguvis savu nosaukumu.

Šī ir tūristiem un aktīvās atpūtas cienītājiem ļoti draudzīga vieta, jo ikviens var doties salīdzinoši vieglā un ērtā pārgājienā gar upi, izbaudot elpu aizraujošus skatus un upes dārdēšanu. Tomēr, tā kā visapkārt ir klintis un noteikti radīsies vēlēšanās arī pakāpelēt, dodoties šajā pārgājienā jānodrošinās ar ērtiem un izturīgiem apaviem.

Kad braukt?

Vasarā, kad dienas ir garas un gaišas, savukārt zemi un klintis neklāj ledus, bet gan samtains zaļums. Ziemā kanjonā arī ir skaisti, tomēr nepieredzējušiem ceļotājiem tas var būt bīstami, vai arī laika apstākļu dēļ taku var neizdoties iziet līdz galam.

Kā nokļūt?

Nokļūt kanjonā nav grūti. Tas atrodas 300 kilometru attālumā no Islandes galvaspilsētas Reikjavīkas, pie Ķirģibaijargleistira ciema. Jādodas pa slaveno Gredzena ceļu (Ring Road) jeb Route 1 un jāpiestāj stāvlaukumā. No turienes līdz kanjonam var aiziet kājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!