Filipīnu sala Palavana atzīta par skaistāko pasaulē. Tā nobalsojuši Condé Nast Traveler lasītāji. Kā redzams fotogrāfijās, sala tiešām ir brīnišķīga.

Palavana (Palawan) ir sala Filipīnu arhipelāgā, Mimaropas reģionā. Tā ir Palavanas provinces lielākā sala, ko apskalo Dienvidķīnas un Sulu jūras. Salas reljefs ir kalnains, augstākā virsotne ir Mantalingahans (2073 metri) salas dienvidos. Krasta līnija izrobota, piekrastē ir daudz rifu un sīku saliņu, kas to padara par īstu paradīzi niršanas cienītājiem. Slavenākās klintis ir "El Nido" apkaimē.  Savukārt piekrastē baltu smilšu pludmales apskalo tirkīzzils ūdens, bet krastus ieskauj koraļļu rifi, kas atgādina zemūdens dārzus. 

Salā dzīvo ap 430 tūkstoši iedzīvotāju, kuriem lielākā daļa ir tagalogi un kujononi. Lielākā pilsēta ir Puertoprinsesa.

Sala ir 425 kilometrus gara, 8,5 – 40 kilometrus plata. Lielāko tās daļu aizņem kalni, necaurejami džungļi, mangrovju (šai salai ļoti tipiski koki) audzes un dabiski veidojušās alas. Interesants objekts ir garākā pazemes upe pasaulē, kas atrodas Palavanā, “Cant Pol” nacionālajā parkā.

Tūristiem tiek piedāvātas ekskursijas pa apkārtnes salām ar kuģīšiem un motorlaivām, tāpat var doties izbraucienos ar kanoe. Īpašs piedzīvojums ir brauciens pa pazemes upi ar laiviņu. Tāpat tūristi bieži izvēlas doties vairāku dienu safari braucienos ar džipiem. Nirējus sajūsmina neskaitāmie nogrimušie kuģi no II pasaules kara laika. 

Salā ir arī neparasti augi un dzīvnieki, kas citur pasaulē nav sastopami. 

Arī National Geographic Palavanas salu iekļāvis pasaules rekomendētāko galamērķu sarakstā.

pure black

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!