Foto: AFP/Scanpix

Pirms nedēļas rakstījām, ka Kualalumpuras starptautiskā lidosta ar avīžu sludinājumu palīdzību meklēja trīs lidlaukā pamestu lidmašīnu likumīgo īpašnieku. Uz tām pieteikusies kāda kravas kompānija, raksta The Telegraph.

Pēc tam, kad lidostā ilgāk nekā gadu pamestas stāvējušas divas pasažieru un viena kravas lidmašīna, Kualalumpuras lidostas apsaimniekotāji ievietoja sludinājumus avīzē, meklējot to īpašniekus. Tagad tapis zināms, ka Malaizijas uzņēmums Swift Air Cargo jau mēnešiem cenšoties atgūt lidmašīnas, bet atbildīgās iestādes apšaubot viņu iesniegtos dokumentus.

Uzņēmums arī uzsvēris, ka Boeing 747 lidmašīnas nemaz nav bijušas pamestas, bet gan paturētas lidostā, kamēr firmas pārstāvji tikušies ar valsts lidostu apsaimniekotāju Malaysia Airports, uzņēmumu, lai iesniegtu vēl citus dokumentus, kas pierāda viņu īpašnieku statusu.

Pirmā abu pušu tikšanās notikusi šī gada 17. jūnijā, bet tai sekojušas vēl vairākas, kur "uzrādīti dokumenti, kas skaidri pierāda, ka Swift pieder visas Boeing 747 lidmašīnas," teikts kravu pārvadājumu firmas paziņojumā. Pēdējā tikšanās esot notikusi 12. oktobrī, bet pēc tās uzņēmums un Malaysia Airports komunicējot tai rakstiski, atsaucoties uz kravas pārvadājumu firmu, ziņo The Telegraph.

Swift vadītājs Blū Pītersons arī sūdzoties, ka lidosta nelaižot viņu pat tuvumā viņa lidmašīnām un pieprasa uzrādīt lidmašīnu reģistrācijas dokumentus. "Bet lidmašīnas vēl ir jāreģistrē un tām ir jāiziet apkopes pārbaudes. Un es pat nevaru iet lidostas īpašumā apskatīt pats savas lidmašīnas," BBC stāstījis Pītersons.

Foto: AFP/Scanpix

Lidosta gan šos izteikumus nav komentējusi, tomēr ceturtdien tās izpilddirektors Badlišams Ghazali medijiem stāstīja, ka ir identificēti vairāki īpašnieki, bet tos ir grūti "sadzīt rokā", ziņo BBC. Malaysia Airports turpina brīdināt, ka, ja līdz 21. decembrim nebūs zināms lidmašīnu īpašnieks, tās tiks izsolītas vai iznīcinātas.

Trīs Boeing lidmašīnas pārdotas Swift 8. jūnijā, ko pierādot pārdošanas dokumenti, kurus parakstījusi Swift Air Cargo un vairākas citas puses, tostarp Syed Amir Ibrahim of Syed Ibrahim & Co., Kualalumpuras pilsētas pārstāvji, un iepriekšējā lidmašīnu īpašnieka no Honkongas juristi – tā, atsaucoties uz Swift, raksta The Telegraph.

Lai arī šāda īpašnieka meklēšana un lidostā pamestas lidmašīnas šķiet neparasts notikums, Kualalumpuras lidostas apsaimniekotāji skaidro, ka "šāds solis ir ierasts process, ko veic lidostu apsaimniekotāji visā pasaulē, saskaroties ar šādām situācijām". Šis nav pat pirmais gadījums, kad Kualalumpuras starptautiskajā lidostā "atrasta" nevienam nepiederoša lidmašīna. Parasti gan tās esot mazākas par šobrīd īpašnieku meklējošajiem gaisa kuģiem. Iepriekš cita pamesta lidmašīna, piemēram, tikusi pārveidota par restorānu Kualalumpuras priekšpilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!