Ņujorkas ebreju laikraksts "Jewish Week" Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu iekļāvis starp šā gada pieciem tūrisma galamērķiem. Laikraksts ceļotājiem, kas vēlas iepazīt ebreju tautas kultūru un vēsturi, iesaka šogad apmeklēt piecas pilsētas - Rīgu, Varšavu, Losandželosu, Sanpaulu un Kingstonu.

"Kaut arī Lietuva ir daudzu aškenazi ebreju senču mājas un Igaunija ir iekarojusi pasaules uzmanību ar tās augsto tehnoloģiju ekonomiku, tagad ir pienācis Latvijas laiks būt uzmanības centrā. Šogad Latvija pievienojās eirozonai, un tās jaukā galvaspilsēta upes krastā Rīga ir 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsēta," raksta "Jewish Week".

"Rīgai ir 800 gadus sena ebreju vēsture, kā arī bagāta zviedru, krievu un Hanzas savienības ietekme, kas visa atspoguļojas UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā iekļautajā vēsturiskajā centrā," teikts rakstā.

"Latvieši ļoti vēlas izrādīt visu neparasto savā valstī. Eiropas kultūras gada kalendārs Rīgā ceļotājiem piedāvā plašu pasākumu klāstu, sākot no dzintara izstādes Dabas muzejā līdz klasiskās mūzikas koncertiem, brīvdabas ballītēm, gaismu šoviem un tirdziņiem pilsētā," iesaka avīze.

"Jewish Week" saviem lasītājiem šogad iesaka apmeklēt Poliju, kur galvaspilsētā Varšavā pērn atvērts Polijas ebreju vēstures muzejs, kā arī Losandželosu, kurā ir viena no bagātīgākajām ebreju aktivitātēm ārpus Izraēlas.

Sanpaulu apskatāma Amerikas kontinentā lielākā sinagoga, ebreju kultūras centrs, kā arī mūsdienīga ebreju kultūras dzīve, savukārt Jamaikas pilsētās Falmutā un Kingstonā no jauna atklājams unikālais Karību ebreju vēsturiskais mantojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!