Foto: PantherMedia/Scanpix

Noslēdzies Delfi Tūrismagids.lv un aktīvās atpūtas uzņēmuma "Gandrs" sadarbībā ar pazīstamo zviedru tūrisma zīmolu Fjällräven kopīgi organizētais konkurss. Galveno balvu, dalību divām personām vēl nebijuša formāta piedzīvojumu sacensībās, kas norisināsies no 13.līdz 15.februārim vienā no gleznainākajām Latvijas teritorijām - Vecpiebalgas apkaimē, saņem Daiga Krzišteka.

Šīs nebūs ātruma sacensības, bet gan gājiens pēc dabas varenuma. Ziemas ekspedīcijas uzvarētāju titulu iegūs izturīgākie, saliedētākie un dabu izprast spējīgākie dalībnieki, iegūstot ekspedīcijas galveno balvu - ceļojumu uz leģendāro Karaļa takas gājienu Fjällräven Classic Zviedrijā.

Sacensību maršruts vedīs pa neskartiem Latvijas apvidiem, bieziem mežiem, augstiem kalniem un piesnigušiem ceļiem. Ziemas ekspedīcijas dalībnieki startēs divi cilvēku komandās un trīs dienās veiks aptuveni 60 kilometrus, plānos savus ceļus, risinās prāta uzdevumus un veiks fiziskus pārbaudījumus, lai uz savas ādas sajustu mežu dižo spēku, iedvesmotos no dzīvo radību rosības un smeltos gudrību no pļavu takām un upju līkločiem. Ekspedīcijas dalībnieki nakšņos āra apstākļos, paši iekārtojot savu naktsmītni. Ziemas piedzīvojuma noslēgums paredzēts vienā no skaistākajām Latvijas pilīm, ļaujot dalībniekiem atgūt spēkus un atskatīties uz piedzīvoto.

Pareizās atbildes uz konkursa jautājumiem: Attēlā redzamais augs ir asinssārtā gandrene; pēdu nospiedumi pieder alnim; attēlā redzamais ūdensputns ligzdo augstu kokos, kādas ūdenstilpes tuvumā, bet gleznainais skats paveras no 311,50 metrus augstā Gaiziņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!