Foto: LETA

Kurš gan, braucot no lidostas uz pilsētas centru, nav izmantojis taksometru pakalpojumus? Skaidrs, ka šāds brauciens kaut ko maksā, bet ir pilsētas, kur rēķins par taksometru var sagādāt tiešām nepatīkamu pārsteigumu. Daily Mail apkopojis informāciju par pilsētām, kur ir dārgākie taksometri braucienam no lidostas.

Ja vēlaties izdot pēc iespējas mazāk naudas ceļojuma laikā, no braucieniem ar taksi pilnīgi noteikti būtu jāizvairās Jaunzēlandē un Austrālijā, jo tur ir pasaules dārgākie lidostu taksometri. Jaunzēlandē viens kilometrs, braucot ar taksi no Kraistčērčas lidostas, izmaksās 2,88 eiro, bet no Kvīnstaunas - ap 2,70 eiro. Turklāt attālums no lidostas līdz pilsētas centram ir aptuveni 10 kilometri. Top 10 dārgāko lidostas taksometru sarakstā ir arī vēl divas Jaunzēlandes lielās pilsētas – galvaspilsēta Velingtona un Oklenda. 

Saraksta piecinieku noslēdz trīs citas Austrālijas lielpilsētas ar īpaši dārgiem lidostas taksometriem – Sidneja, Pērta un Melburna.

Daudzi būs pārsteigti, ka Londona šajā sarakstā ierindojas tikai astotajā vietā. Vidējā viena kilometra cena braucienam ar taksi Apvienotās Karalistes galvaspilsētā izmaksās ap 2,35 eiro, bet viens brauciens no lidostas līdz centram – 67,50 eiro. 

Ceļotāju maciņi būs apdraudēti arī tādās Eiropas lielpilsētās kā Madride, Maskava un Roma, kas ierindotas starp 10 vietām, kur no lidostas līdz pilsētas centra nokļūt ar taksi būs visdārgāk.

Savukārt, ja apkopo datus par valstīm, kur šis pakalpojums izmaksā visvairāk, tad Top 10 izskatās šādi: Jaunzēlande, Austrālija, Lielbritānija, Krievija, Spānija, Itālija, Nīderlande, ASV, Austrija un Čehija.

Savukārt kā vietas, kur no lidostas uz centru ar taksi nokļūt ir vislētāk, Daily Mail min Āzijas valstis - Malaiziju, Ķīnu, Taizemi, kur brauciena kilometrs izmaksās - attiecīgi 22 centi, 30 centi un 32 centi.

Salīdzinājumam Tūrisma gids noskaidroja, ka brauciens no lidostas "Rīga" līdz pilsētas centram ar Baltic Taxi vai  Red Cab maksās aptuveni 11 - 12 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!