Jaunais gads tuvojas, un ceļotāji jau kaļ plānus nākamajiem braucieniem. Varbūt izlemt to, kurp doties, palīdzēs  viesnīcu rezervēšanas portāla Agoda.com tikko publicētais Travel Smarts study pētījums, kurā apkopoti vērtējumi par pilsētām ar labākajām viesnīcām, ko snieguši gandrīz septiņi miljoni ceļotāji.

Pirmo vietu šajā topā ieņem Dienvidāfrikas Republikas galvaspilsēta Keiptauna, kurā vidējais viesnīcu vērtējums bijis 8.43 no 10, ņemot vērā dažādu kritēriju vērtējumu – cenas, atrašanās vietas, personāla attieksmes, tīrības, istabiņu aprīkojuma un ēdināšanas.

Otrajā vietā tika nedaudz atpaliekot, ierindojās Maldivu salas ar 8.33 punktiem, bet trešajā vietā atrodas Cermats - kūrortpilsēta Šveices Alpos pie slavenā Materhorna kalna, kas saņēmusi vidējo vērtējumu 8.29.

Par cenas ziņā visizdevīgāko atzīta Ungārijas galvaspilsēta Budapešta ar vērtējumu 8.5. Visaugstāko novērtējumu par viesnīcu atrašanās vietām ieguvusi Sunshine Coast Austrālijā (8.75), kas kopvērtējuma ieguvusi tikai 17. vietu. Labākais personāls (8.6) un vislabāk aprīkotās istabiņas (8.54) ir Keiptaunā, savukārt vistīrākās istabiņas (8.79) ir Cermatā. Visaugstāk ēdināšanas serviss (7.87) novērtēts Brūžā Beļģijā.

Kā jau tas ierasts daudzos naktsmāju rezervēšanas portālos, arī Agoda.com katram klientam pēc ceļojuma lūdz novērtēt viesnīcu un uzrakstīt atsauksmi par to, lai pastāstītu citiem, vai šajā vietā ir vērts apmesties. Tieši pēc šiem vērtējumiem arī veidots tops. Tomēr šajā sarakstā iekļautas tikai tās vietas, kurās ir vairāk nekā 100 viesnīcas. Vidējais viesnīcu vērtējums bijis 7.57, un virs šī rādītāja ierindojušās 25 pilsētas.

Agoda.com ir viens no vadošajiem Āzijas viesnīcu rezervēšanas portāliem.

Top 10 labākās vietas, kur nakšņot.

1. Keiptauna Dienvidāfrikā

2. Maldivu salas

3. Cermats Šveicē

4. Kvīnstauna Jaunzēlandē

5. Seišelu salas

6. Budapešta Ungārijā

7. Santorīni sala Grieķijā

8. Brūža Beļģijā

9. Gdaņska Polijā

10. Hoiana Vjetnamā

Avots: Agoda.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!