Tūristiem, kuri dod priekšroku eksotiskiem un ekstremāliem ceļojumiem tomēr sevišķi rūpīgi un uzmanīgi veidot kārtējo ceļojuma maršrutu - britu laikraksts "The Guardian" publiskojis sarakstu ar pilsētām, kurās ir vislielākais slepkavību īpatsvars.

Šajā sarakstā Ziemeļamerika un Dienvidamerika apsteigusi Āfriku, kas līdz šim aizvien ieņēmusi līdera pozīcijas ikvienā antireitingā. Interesanti, ka 8 no 10 bīstamākajām pilsētām atrodas Rietumu puslodē, bet pirmo vietu ieņem viena no Karību salu pilsētām.

Kā noskaidrojuši laikraksta eksperti, pasaulē lielākais slepkvaību īpatsvars ir mazītiņajā Karību salas Sentkitsas un Nevisas galvaspilsētā Basterā (foto).

Otro vietu antireitingā ieņem Venecuēlas galvaspilsēta Karakasa, kurā ir ārkārtīgi daudz nabadzīgo rajonu un ievērojams noziedzības īpatsvars. Slepkavības ir Karakasas ikdiena, pilsētas vadība pat atsakās publiskot noziedzības statistiku.

Trešo vietu neatkarīgajā sarakstā ieņem Gvatemalas republikcas galvaspilsēta Gvatemala.

Tāpat desmitniekā iekļuvušas tādas pilsētas, kā Keiptauna, Sansalvadora, Kingstona, Panamas pilsēta, Hondurasas galvaspilsēta Tegusigalpa un Lesoto galvaspilsēta Masera.

Interesanti, ka 10 dzīvībai bīstamāo pilsētu sarakstā nav iekļuvusi neviena Āzijas valsts. Taču ir nosaukta reģionā visnelabvēlīgākā pilsēta un tā ir Nepālas galvaspilsēta Katmandu.

Savukārt Eiropā slepkavības visbiežāk tiek izdarītas Moldovas galvaspilsētā Kišiņevā, Albānijas galvaspilsētā Tirānā, un, izrādās, arī Igaunijas galvaspilsētā - Tallinā.

Taču tagad par pozitīvo statistiku. Eiropā ir trīs pilsētas, kurās pēdējo pāris gadu laikā nav fiksēta neviena slepkavība. Dzīvībai drošākās pilsētas Eiropā ir Maltas galvaspilsēta Valleta, Lihtenšteinas galvaspilsēta Vaduca un Montekarlo - Monako.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!