Ceļotāju portāls "The Guide to Sleeping in Airports" nosaucis šī gada labākās un sliktākās lidostas. Rezultātus apkopo, vadoties pēc ikgadējās lidostu klientu aptaujas. Šogad par labāko atzīta Singapūras lidosta, kurā esot pat SPA atpūtas iespējas, savukārt par sliktāko "kronēta" Pakistānas galvaspilsētas Islamabadas Benazir Bhutto starptautiskā lidosta, kurā uzturēšanos eksperti pielīdzinājuši cietumsodam.

Aiz sevis sliktāko lidostu topā tā atstājusi King Abdulaziz lidostu Saūda Arābijā, Katmandu Tribhuvan starptautisko lidostu Nepālā, Manilas Ninoy Aquino starptautisko lidostu Filipīnās un Taškentas starptautisko lidostu Uzbekistānā.

Interesanti, ka 10 sliktāko lidostu sarakstā iekļautas četras Eiropas lidostas, uz kurām iespējams aizlidot arī no Latvijas, izmantojot zemo cenu aviosabiedrības – Parīzes Beauvais lidosta un "ne Frankfurtes" lidosta Frankfurt Hahn dala sestās sliktākās lidostas negodu, tām seko Bergamo Orio al Serio lidosta Itālijā, bet devītajā vietā ierindota Berlīnes Tegel starptautiskā lidosta.

Top 10 sliktāko lidostu sarakstu noslēdz Ņujorkas LaGuardia lidosta ASV.

Singapūras lidosta jau 18 gadus, kopš tiek veikta šī aptauja, atzīta par pasaules labāko lidostu – tur ir gan SPA, gan baseins, kā arī sporta zāle un kinoteātris. Par otro labāko lidostu pasaulē atzīta Incheon starptautiskā lidosta Dienvidkorejā, kurā ir gandrīz tikpat augsts komforta līmenis, bet trešajā vietā ierindojusies Helsinku lidosta Somijā, kas salīdzinot ar iepriekšējo gadu pakāpusies par piecām vietām. Tai seko Minhenes lidosta Vācijā un Vankūveras starptautiskā lidosta Kanādā.

Kā sestā labākā nosaukta Kualalumpuras lidosta Malaizijā, tai seko – Honkongas starptautiskā lidosta, Tokijas starptautiskā lidosta Japānā un Schiphol lidosta Amsterdamā Nīderlandē, bet pirmo desmitu noslēdz Cīrihes lidosta Šveicē.

Lidostas tika vērtētas pēc tādiem kritērijiem kā komforta līmenis, pieejamie pakalpojumi, tīrība un klientu apkalpošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!