Norvēģijas lielākā bagātība no tūrisma viedokļa ir krāšņā daba ar robustajām klintīm un ainaviskajiem fjordiem, tāpēc, lai vēl vairāk pasvītrotu šo vietu ainaviskumu un padarītu tās pieejamākas tūristiem, norvēģi attīstījuši tūrisma ceļu projektu, kura ietvaros šopavasar tiks atklāts arī trīsstaru zvaigznes formas skatu laukums pie līkumotā Gaularfjella (Gaularfjellet) ceļa.

Norvēģi uzsākuši iniciatīvu "Nacionālie tūrisma ceļi" (National Tourist Routes), kuros plānots apvienot Norvēģijas dabas bagātības ar modernu arhitektūru un dizainu, radot ko vairāk nekā tikai minēto lietu summu, teikts Norvēģijas tūrisma portālā VisitNorway.com.

Pēdējo desmit gadu laikā šajā iniciatīvā ieguldīts daudz naudas, lai uzbūvētu gan atpūtas vietas un skatu laukumus, gan stāvlaukumus un attīrītu vai atjaunotu dabas objektus. Viens no gaidītākajiem notikumiem šajā programmā ir arī Gaularfjella skatu laukums uz tāda paša nosaukuma nacionālā tūrisma ceļa Norvēģijas rietumos.

Projektu plānots pabeigt šī gada pavasarī un jau pašlaik, vēl pirms atklāšanas, tam pievērsta mediju un ceļotāju uzmanība visā pasaulē. Skatu laukums patiesībā būs trīs betona stari, kas atgādina salocītu papīra zvaigzni, ko reizēm izgatavo arī bērni Latvijā, un šie stari sniegsies debesīs.

Uz katra stara būs pakāpieni, pa kuriem drosmīgie varēs aiziet līdz pat pašam platformas galam. No turienes pavērsies brīnišķīgs skats uz vienu no skaistākajiem, līkumotajiem Norvēģijas ceļiem rietumu piekrastē un kalnu ieleju. Šo vērienīgo projektu īsteno norvēģu arhitektūras birojs "Code", kas publicējis fotogrāfijas no jaunā objekta būvlaukuma, raksta The Daily Mail.

Gaulars ir kalns, kura nogāzē atrodas jaunā skatu platforma, un tas atrodas starp diviem skaistiem fjordiem. Šajā vietā ir viss, ko dabas baudītāji var vēlēties - krāšņas panorāmas, ūdenskritumi, fjordi un aizsargājamas dabas teritorijas. Vairāk par šo vietu lasiet šeit.

Kamēr jaunais skatu laukums nav vēl atklāts, piedāvājam iepazīt citus brīnišķīgus skatu laukumus un platformas Norvēģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!