Foto: Vida Press

Skarbā un krāšņā Islande nebeidz pārsteigt ar savu neticamo skaistumu – neskaitāmi fotogrāfi allaž centušies iemūžināt gan klinšainās ainavas, gan vulkānus un karstos avotus, mēģinot attēlos fiksēt kaut daļu no Islandes dabas varenības un skaistuma. Izcilu fotogrāfiju un Islandes cienītājus nupat sajūsminājusi fotogrāfiju sērija, kas atklāj Islandes Vatnajēkidla ledāja skaistumu – ledus alu labirintus un ūdenskritumus.

Britu fotogrāfs Mikaels Baks šo fotogrāfiju sēriju radījis dabīgas gaismas apstākļos bez ārējiem palīglīdzekļiem, raksta Vida Press.

"Vatnajēkidla ledājs ir mainīgs, tajā ir sarežģīti alu labirinti, kas saglabājas tikai dažas nedēļas, lai pēc tam atkal piedzīvotu metamorfozes. Fotogrāfam šo dabas parādību izdevies iemūžināt visā tās daudzveidībā un krāšņumā. Attēli ir tik "dzīvas" kā nekad agrāk, un es ceru, ka fotogrāfijas pamudinās daudzus cilvēkus atbraukt pie mums un pārliecināties par to," par skaisto foto projektu saka Islandes vecākās kalnu pavadoņu kompānijas "Local Guide" pārstāve Helēna Marija.

Lai iegūtu šādas bildes, kurās redzama katra sīkākā ledus sienas detaļa, būtu vajadzējis nēsāt līdzi smagu fotogrāfa ekipējumu, kas būtu prasījis vismaz divas stundas kalnā kāpšanas, lai alām vispār piekļūtu.

Foto: Vida Press

Mikaels Baks ir panācis to, ka ledus alas ir atdzīvojušās divdimensionālajā fotogrāfijā, acij parādot katru sīkāko dabīgo skulptūru ieliekumu. Redzamas pat delikātās ledus gabaliņu struktūras, kā arī sienu marmoram līdzīgā tekstūra, kas izveidojusies, pateicoties nerimstošajai kustībai.

Fotogrāfam pat izdevies noķert skaisto ūdens plūšanas mirkli iekš ledainā alu cietokšņa, bet ledusaukstie ūdenskritumi skaisti izceļas starp spilgti zilajām sienām. Lai izprastu ledus alu apjomus, Baks nofotografējis kādu vietējo kalnos kāpēju, kurš dodas augšup pa ledainajām sienām majestātiskajā ledus labirintā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!