Foto: Foto: Renārs Koris

Piektdien Krievijas galvaspilsētā Maskavā, Revolūcijas laukumā, atklāts "Rīgas egles namiņš", kas festivāla "Ceļojums Ziemassvētkos" ietvaros darbosies līdz nākamā gada 11.janvārim, portālu "Delfi" informē Rīgas dome.

Namiņā visiem interesentiem par Ziemassvētku svinēšanu un egles rotāšanas tradīcijām Latvijā, kā arī par Rīgu kā pirmās rotātās Ziemassvētku eglītes dzimteni pastāstīs "dzīvās egles". Tāpat būs iespēja kļūt par pilsētas viesi, nofotografējoties uz Rīgas torņu fona.

Rīga, līdzās Strasbūrai, Prāgai, Kopenhāgenai, Briselei un Ženēvai Ziemassvētku gadatirgu festivālā piedalīsies otro gadu pēc kārtas. Arī šogad apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja kopā ar Rīgas amatu meistariem darboties dažādās meistarklasēs.

"Svētku noskaņas darbnīcā" norisināsies porcelāna rotājumu apgleznošanas meistarklases, kurās apmeklētāji varēs izvēlēties sev tīkamāko eglīšu rotājumu, to apgleznot un paņemt sev līdzi uz mājām kā īpašu sveicienu no Rīgas, izkalt Laimes monētu, izgatavot vēja zvanus no salmiem, dzijas un niedrēm, kā arī būvēt īstas pasaku rūķu mājiņas no Rīgas jūras līcī vāktiem dabas materiāliem. 

Rīgu ar plašu kultūras programmu Ziemassvētku gadatirgū Maskavā pārstāvēs tautas deju ansamblis "Teiksma" un folkloras kopas "Kokle" un "Laiksne". 

Gadatirgus namiņos tiks piedāvāta 16 Latvijas uzņēmumu un amatnieku produkcija.

"Rīgas egles namiņš" tapis sadarbībā ar Rīgas Tūrisma Attīstības biroju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!