Foto: AFP/Scanpix
Var līksmot visi grupas ABBA fani – šodien, 7.maijā Stokholmā atvērts populārākās zviedru grupas muzejs.

Par ABBAS muzeja atvēršanu tiek runāts jau no 2008. gada, taču projektu vajāja gan finansiālas, gan tehniskas ķibeles, piemēram, tikai lai iegūtu slavenās grupas piekrišanu muzeja atvēršanai, pagāja divi gadi. Bet, nu, visas nedienas ir beigušās, un muzejs gatavs uzņemt apmeklētājus.

Kā saka paši muzeja veidotāji - šis ir vairāk nekā vienkārši muzejs, jo te katram būs iespēja sajusties kā piektajam grupas dalībniekam. Apmeklētāji varēs „uzcirsties" ABBAS tērpos, iedziedāt dziesmu Polar Studio un pateicoties hologrammām - uzstāties kopā ar grupu uz vienas skatuves. Katrai ieejas biļetei ir ID numurs, tāpēc viesu muzicēšanu būs iespējams ierakstīt.

Muzejā varēs sajust Polar Studio gaisotni, kurā tapušas visas pazīstamākās ABBA dziesmas, apskatīt četrotnes iegūtās mūzikas balvas un Benija Andersona klavieres. Speciāla ekspozīcija veltīta ABBAS pasaules slavas pirmsākumiem 1974. gadā ar dziesmu „Waterloo" un slavenajam mūziklam „Mamma Mia!" Muzejā apskatāmi arī Bjorna Ulveusa tēva sakrātie preses izgriezumi par viņa slaveno dēlu un visu grupu.

Apmeklētāji ar audio gida starpniecību varēs klausīties grupas dalībnieku stāstus un atmiņas vai doties uz muzeja kinoteātri skatīties filmas. ABBAS muzeja apmeklētāji var iepazīties arī ar zviedru populārās mūzikas ekspozīciju un paviesoties zviedru mūzikas slavas zālē.

Lai izvairītos no garām apmeklētāju rindām muzeja vadība aicina viesus pirms tam rezervēt savu ierašanās laiku un biļetes iegādāties muzeja mājas lapā, pie tam jāņem vērā, ka muzejā nebūs iespējami skaidras naudas norēķini. Ieejas biļetes cena pieaugušajiem ir apmēram 16 lati. 

Starp citu, muzeja mājas lapā atrodami ABBA dziesmu karaokes ieraksti. Ja plānojat kāpt uz skatuves kopā ar slaveno grupu, iesakām atkārtot populārākās grupas dziesmas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!