Foto: Reuters/Scanpix

Ķīna ir neparasta vieta ar bagātu vēsturi un neskaitāmiem seniem pieminekļiem, tomēr arī mūsdienās tā nebeidz pārsteigt. Lūk, neparasti apskates objekti Tautas republikā, kas nevienam vien rietumu pasaules iedzīvotājam liek nogrozīt galvu vai pārsteigumā ieplest acis.

Māja kājām gaisā

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Apmeklētāji mājā, kas atrodas Ķīnas Tautas glezniecības ciemā, var iekļūt pa "augšstāva" logu. Arī, ieejot iekšā, viss ir ačgārni – mēbeles pielīmētas pie griestiem, durvis otrādi, bet lampas uz grīdas.

Mazo cilvēciņu karaļvalsts

Foto: Shutterstock

Šis īpatnējais tematiskais parks atrodas netālu no Kunmingas pilsētas un, lai tajā strādātu, jābūt liliputam, ne garākam par 0,9 – 1,2 metriem. Parka darbinieki apmeklētājiem dzied un dejo, uzved izrādes un baleta priekšnesumus. Parks saņēmis ne mazums kritikas par liliputu diskrimināciju un izsmiešanu, raksta
The Telegraph
.

Einuhu muzejs


Kalnos pie Pekinas atrodams Tian Yi mauzolejs. Tian Yi bija Mingu dinastijas uzticamais kalpotājs – einuhs. Mūsdienās šajā memoriālā viņš un daudzi citi viņam līdzīgie tiek godināti par to, ka tik daudz upurējuši, lai kalpotu imperatoram.

"Daži no pašiem slavenākajiem ķīniešiem bijuši einuhi, tostarp arī Cai Luns, kas izgudroja papīru," The Telegraph raksta Malkolms Mūrs, kas pirms dažiem gadiem bijis šajā mauzolejā. "Viņš un viņam līdzīgi nabadzīgi ķīniešu zēni brīvprātīgi piekrita kastrācijai deviņu gadu vecumā, jo cerēja nokļūt imperatora dienestā un viņam kalpot."

Debesskrāpis "Bokseršorti"

Viena no neparastākajām Pekinas celtnēm ir debesskrāpis, kas tautā ieguvis iesauku "bokseršorti". Tā celtniecību sarežģījis fakts, ka ēka atrodas seismiski aktīvā teritorijā. Tomēr ķīnieši ir centīgi un nu debesskrāpis izceļas Pekinas panorāmā. Tajā ir arī teātris un izstāžu zāle. Debesskrāpis ir 234 metrus augsts.

Automāti, kuros tirgo dzīvus krabjus


Handžou pilsētā tūristus pārsteidz neparasti automāti, kuros iespējams iegādāties dzīvus krabjus. Tie tiek pārdoti īpašos iepakojumos, kas aizsargā pircēju no vēžveidīgās radības spīlēm.

Logs uz pasauli


Šenženas atrakciju parkā ir vairāk nekā 100 pasaules slavenāko tūrisma objektu reprodukcijas – lai ķīnieši visu pasauli varētu apskatīt, pat nepametot Tautas republiku. Tur ir gan 108 metrus augsts Eifeļa tornis (īstais gan ir trīs reizes augstāks), neliels Tadžmahals, Brīvības statuja, Baltais nams un pat Stounhendža. Šī ir īstā vieta, kurp doties, ja vēl ir kādas šaubas par to, ka ķīnieši māk atdarināt itin visu.

Brūsa Lī paradīzes parks


Slavenais cīņas mākslas speciālists un aktieris dzimis Honkongā un viņa piemiņas memoriāls ir atrodams pilsētas ostā (attēlā). Savukārt Brūsa Lī tēva dzimtajā vietā Juaņā atrasts veids, kā nopelnīt ar slavenā novadnieka vārdu – tajā ir Paradīzes parks, kura celtniecībā iztērēti miljoni, un tā lepnums ir milzīga bronzas aktiera statuja.

Komunistu atrakciju parks

Foto: Publicitātes attēli

Ķīnas lielpilsētā Uhaņā nesen ar valdības atbalstu atvērts "Komunisma atrakciju parks". Tajā gan nav diez ko daudz atrakciju, bet vairāk pamācošu informācijas stendu un savdabīgu figūru, raksta "Vice". Portāls norāda, ka cilvēki tajā var klīst, apskatot krūmus, kuri apcirpti tā, lai veidotu komunisma ideju lozungus, multiplikācijas varoņiem līdzīgas komunisma cēlāju - karavīru un dažādu profesiju pārstāvju - figūras, kā arī dažādas plastmasas, akmens un metāla skulptūras, kuras skaidro un sludina komunisma mērķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!