"Jūs nevarat iedomāties – cik tas viss būs milzīgi iespaidīgi un cik tas būs "kruta"," īsi ieradies Rīgā, lai informētu par topošo Lotes zemi, stāsta Jorgens Sumins - projekta mārketinga direktors. Iespaidīgais parks tiks oficiāli atklāts šovasar - 25. jūlijā - Pērnavas tuvumā.

Liela nauda, liela teritorija, lielas izklaides

Tūkstošiem bērnu no Baltijas valstīm un arī citām zemēm - šī ir lieliska ziņa. Mīlīgās un labsirdīgās suņumeitenes Lotes izklaides parks tika solīts jau pirms vairākiem gadiem, taču beidzot vērienīgās ieceres būs realizētas. Lotes zemē milzīgos tempos vēl notiekot darbi, lai jūlijā Baltijā lielākais bērnu atrakciju parks būtu atvērts.

Tas aizņem 20 h platību un atrodas jūras krastā - pusceļā uz Tallinu - septiņu kilometru attālumā no Pērnavas (apmēram 170 km no Rīgas). Projekta tāme sasniedz deviņus miljonus eiro, no kuriem daļa naudas nākusi no Eiropas Savienības, bet daļa - projekta partneru, privāto investoru un Lotes tēla radītāju privātajiem līdzekļiem.

Lotes zemē īstenots daudz kas no tā, kas redzams tik populārajā animācijas filmā "Lote no Izgudrotāju ciema". "Man speciāli nav līdzi nevienas fotogrāfijas, tur norit būvniecība, bet ticiet man - jūs neko tādu nebūsiet redzējuši. Visi filmā redzamie izgudrojumi un "gadžeti" ir reāli uztaisīti, un bērni tos varēs izmēģināt un lietot. Lotes zemē uzbūvētas 11 reāla izmēra mājas un vairāk nekā 100 dažādas atrakcijas. Lotes mājā vien var ieiet vairāk nekā 100 cilvēki," stāsta projekta īstenotāji. "Pēdējos mēnešos nevienā Igaunijas teātrī nav uzbūvēta neviena dekorācija - visi amatnieki strādā pie mums!"

Tikai četras Lotes pasaulē

Dienas biļete ieejai parkā maksās 15 eiro bērnam (no trīs gadu vecuma), 18 eiro pieaugušajam. Ģimenēm ar trim un vairāk bērniem - bērnu biļetei būs atlaides. Nopērkot ieejas biļeti, bērnu rīcībā būs viss parks. Ne par kādām atsevišķām atrakcijām vairs nebūs jāmaksā. Pavisam mazajiem parka apmeklētājiem un viņu māmiņām izbūvēta atsevišķa labiekārtota atpūtas māja. Filmā redzamās sivēnu mammas apartamentos darbosies medpunkts, ja kādam no viesiem būs nepieciešama palīdzība. Visi parka darbinieki izgājuši īpašu medicīniskās palīdzības apmācību.

Parkā ar bērniem katru dienu darbosies 15 profesionāli aktieri. Tikai četriem cilvēkiem visā pasaulē ir oficiāla licence "būt par Loti", viņi savā starpā mainīsies, jo darbs ar lielu skaitu bērnu nav joka lieta, stāsta projekta īstenotāji. Filmas varoņi varēs runāt ar bērniem vairākās valodās. Iespējams, ar laiku parkā parādīsies arī latviski runājoša Lote.

Īpaši domāts, lai garlaicīgi nebūtu arī bērnu vecākiem. Pludmalē būs iekārtotas atpūtas vietas, lai vecāki var baudīt atpūtu, kamēr bērni priecājas Lotes sabiedrībā. Katru piektdienas un sestdienas vakaru Lotes zemē notiks koncerti un festivāli tieši pieaugušajiem - savu dalību jau apstiprinājuši profesionālie Igaunijas teātri un daudzas mūzikas grupas.

Pagaidām Lotes zeme nepiedāvā iespēju arī nakšņot - taču jau nākamgad te būs uzbūvēti kempingi 150 nakšņotājiem un labiekārtots laukums kemperu automašīnām. Tiek risināts arī jautājums par īpaša autobusu maršruta izveidi no Pērnavas pilsētas uz Lotes zemi.

Lai īstenotu vērienīgo atpūtas un atrakciju parka projektu, piesaistīti vairāki lieli partneri, kas tādejādi ieguvuši tiesības izmantot savai produkcijai Lotes vārdu - tie ir "Rīgas Piena kombināts" un tā zīmols "Kārums", uzņēmums "Latvenergo", kas apgādās Lotes zemi ar zaļo enerģiju un Igaunijas uzņēmums "Saku", kas ienāks tirgū ar Lotes šokolādi un limonādi.

Pavisam līdz šim izdotas vairāk nekā 400 licences dažādu priekšmetu ražošanai ar Lotes vārdu.

Lotes zeme būs atvērta katru dienu visu cauru gadu. Aktīvajā sezonā parks varēs uzņemt līdz 3000 ciemiņu dienā. Neaktīvajā sezonā Lotes zeme būs atvērta korporatīvajiem un uzņēmumu pasākumiem, te varēs rīkot konferences un seminārus. Ziemā notiks plaša Ziemassvētku svinēšana, būs pieejami izbraucieni sniegā suņu pajūgos. Lotes zemes izveidotāji vēsta, ka jau šobrīd kompānijas un uzņēmumi rezervējuši vietu parkā dažādiem pasākumiem jau pusgadu uz priekšu.  

Igauņu Janno Peldmā un Heiki Ernita pilnmetrāžas animācijas filma "Lote no Izgudrotāju ciema" guva milzu popularitāti 2007. gadā, kad Latvijas studijā "Rija" sadarbībā ar Igaunijas "Eesti Joonisfilm" tapusī filma iznāca uz ekrāniem. Vēlāk sekoja otra animācija filma - "Lote un Mēness akmens noslēpums".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!