Londonā atvērusies īpaša kafejnīca "Lady Dinah's Cat Emporium", kas īpaši iekārtota kaķu priekam un vajadzībām. Uz atklāšanas brīdi visi pieejamie galdiņi jaunajā iestādījumā bijuši jau krietnu laiku iepriekš rezervēti.

Kafejnīcas idejas autoriem jau sen bija radusies nojausma, ka arī Londonā netrūkst cilvēku, kas vēlas iedzert tasi tējas vai kafijas pūkainu draugu sabiedrībā.

Visi pieejamie galdiņi jau bijuši rezervēti vēl ilgi pirms oficiālās atklāšanas 1. martā. Kafejnīca aprīkota ar visu iespējamo labai laika pavadīšanai - tur kaķiem ir kāpelējamās iekārtas, caurules, šūpuļtīkli un pat iPad, kuros kaķi var zīmēt.

Jāpiezīmē, ka kaķu kafejnīcas gūst strauju popularitāti daudzviet pasaulē. Tādi iestādījumi jau ir Madridē, Vīnē, Parīzē, Budapeštā, Minhenē, Sanktpēterburgā.

Īpaši populāras kaķu kafejnīcas ir Japānā. Šādas vietas tiek atvērtas viscaur valstī, lai tie cilvēki, kuriem nav iespēju savos miniatūrajos dzīvokļos turēt mājdzīvniekus, varētu atnākt un atpūsties kopā ar mīlīgajiem četrkājaiņiem - noņemtu stresu, atslābinātos un gūtu iespēju pamīlināties ar murrātājiem.

Vērts pieminēt, ka pērnā gada novembrī Spānijā tika atvērta īpaša beķereja kaķiem un suņiem, bet 2011. gadā Dubaijā durvis vēra pirmā pasaulē septiņu zvaigžņu viesnīca mājas mīluļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!