Foto: DELFI
Pētot karti un meklējot vietas, kur gribētos aizbraukt, parasti ceļotāji tomēr izvēlas populārākās un zināmākās pilsētas un valstis vai tās, ko iesaka draugi, bet reizēm šādi izdodas "uzdurties" vietu nosaukumiem, kas intriģē un ieinteresē pat vairāk nekā tajās esošie objekti, un gribas aizbraukt turp kaut vai nofotografēties pie ceļazīmes.

Šādas vietas, piemēram, tiek apkopotas sociālā medija Instagram profilā Sadtopographies, kur atrodams gan Skumju ceļš, gan Slepkavu ezers. Minētajā kontā gan vairāk apkopoti ārzemju nosaukumi, bet papētot Latvijas karti, nākas secināt, ka arī pie mums netrūkst baisu vai ļoti dīvainu vietu un objektu nosaukumu.

Lūk, dažas no tām, un arī vietu atrašanās interaktīvā kartē, ja nu izlemjat turp doties tūlīt pat.

1. Ļoti skumja vieta Kanādā varētu būt šī sala - Lonely Island jeb Vientuļā sala.

components used by bootstrap themes

2. Savukārt šis ezers ASV Vaiomingas štatā ir pat biedējošs. Vismaz tā nosaukums - Pašnāvību ezers jeb Suecide Lake. Jāpiebilst, ka ezeri ar šādu pašu nosaukumu atrodami arī Kanādā un Indijā.

admin bootstrap templates

3. Bet nevajag domāt, ka vietas ar dīvainiem nosaukumiem atrodas tikai otrpus okeānam - tepat Preiļu novadā var atrast apdzīvotu vietu ar oficiālo nosaukumu Zelta Dibens. Tāpat kartē, labi pameklējot, ieraudzīsiet arī Dibena purvu un Dibena ezeru. Savukārt, piemēram, Kuldīgas novada Pelču pagastā ir "Līķu" viensēta, bet Baldones novadā arī viensēta "Urlas".

components used by bootstrap themes

4. Vieta, kur varētu patikt visiem kaķiem, noteikti ir Dead Dog Island (Beigtā suņa sala) Kanādā. Izrādās, ka arī Austrālijā ir sala ar šādu pašu nosaukumu, bet turpat Kanādā ir arī Beigtā suņa ezers.

bootstrap templates

5. Nez kas bija atgadījies cilvēkiem, kas nokļuvuši saulainās Austrālijas krastos, salā, kas atgādina paradīzi, nosaukuši to par Sarūgtinājuma jeb Vilšanās salu (Disappointment Island)?

admin bootstrap templates

6. Tas, kā radies šīs salas nosaukums, gan varētu būt visai skaidrs - pie Kanādas krastiem atrodas arī Slepkavu sala jeb Murders Island.

bootstrap designs

7. Savukārt uz saliņas pie Aļaskas var atrast Terora ezeru (Terror Lake).

bootstrap 4

8. Bail pat domāt, kāpēc Latvijā ir vieta, ko sauc Rociņas. Tā atrodas Tērvetes novadā. Savukārt Apes novadā var atrast Krūtskalnu, bet formas dēļ divus ezerus Daugavpils apkaimē dēvē par Pautainiešiem.

bootstrap

9. Brīnišķīga vieta varētu būt Kļūdu (Mistake) sala ASV. Īsti labs atvaļinājuma galamērķis visiem grēciniekiem!

find bootstrap

10. Bet tie, kam nav naudiņas, lai apceļotu pasauli un tālas zemes, var braukt uz Parīzi vai Ēģipti Daugavpils apkaimē, Bulgāriju pie Valgundes, Maltu Latgalē vai Floridu Cēsu novadā. Kaut kur Latvijā esot arī Losandželosa!

themes for bootstrap
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!