"Tradicionāli visiem Līgatnes dabas taku dzīvniekiem vienmēr ir bijis savs vārds. Taču šobrīd pusgadu pie mums dzīvo trīs "personības bez pases"," pastāstīja Inta Lange, Līgatnes dabas taku vadītāja.

Idejas un priekšlikumus vārdam gaida ausainā pūcīte, kura, pavisam maziņa pavasarī uz Līgatnes Dabas takām tikusi atvesta no Saldus dzīvnieku patversmes. Tagad viņa (vai viņš, jo pūcītes dzimums līdz galam tā arī nav zināms) ir izaugusi par kārtīgu pūci un ļoti vēlas tikt nosaukta vārdā! Vārdus cer sagaidīt arī abi alnenes Mildiņas dvīņu bērni. "Mazie alnēni pasaulē nākuši šī gada 29. aprīlī. Taču zvērkopji ilgi nespēja precīzi noteikt, kas tad īsti abi ir - puikas vai meitenes. Beidzot izrādījās - brālītis un māsiņa," stāsta Lange.

Vārdu variantus līdz 16. novembrim ausainai pūcītei un aļņu bērniem var ieteikt portāla draugiem.lv Līgatnes dabas taku profila vārdu došanas konkursa komentāros.

Uzvarētāji tiks pasludināti 20. novembrī portāla draugiem.lv Līgatnes dabas taku profilā un Dabas aizsardzības pārvaldes interneta vietnē www.daba.gov.lv.

Konkursa uzvarētājs kā balvu saņems Līgatnes dabas taku bezmaksas apmeklējumu un iespēju kopā ar Velgu Vītolu apciemot jauniegūto vārdu īpašniekus.

Gaujas nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975.gadā, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar dabu, Latvijā dzīvojošo savvaļas zīdītājdzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un aizsardzības nepieciešamību. Gaujas krastā, mežainām gravām bagātā apvidū, ierīkotas marķētas kājāmgājēju takas vairāk nekā kā 4 kilometru garumā, kur var novērot Latvijas faunai raksturīgos savvaļas dzīvniekus un putnus. 

Līgatnes dabas takās sastopamie meža dzīvnieki atvesti no dažādām Latvijas vietām. Tie ir bijuši ievainoti vai arī pieradināti dzīvnieku mazuļi, kas nav spējīgi izdzīvot bez cilvēku gādības un patstāvīgi atrast barību. 

Vairāl informācijas: www.gnp.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!