Vairāk nekā 200 atrakciju, izložu un gastronomijas stendu un citu izklaižu ik gadu ap Lieldienu laiku tiek atklāti Lieldienu festivālā "Osterwiese" jeb Lieldienu pļava Brēmenē, divas nedēļas tur pulcējot tūkstošiem tūristu un pilsētnieku.

Arī šis gads nav izņēmums, un no 27. marta līdz 12. aprīlim Brēmenē norisinās Lieldienu festivāls. Atrakcijas un tirgotāji izvietojušies milzīgā teritorijā gājēju zonā pilsētas centrā starp centrālo dzelzceļa staciju un izstāžu halli.

Vācija slavena ar saviem Ziemassvētku tirdziņiem, bet arī Lieldienas šajā zemē svin labprāt un jautri. Brēmene ir viena no vietām, kur tas tiek darīts ar vērienu. Amerikāņu kalniņi, bērnu karuseļi, izložu stendi un šausmu nami – to visu var izbaudīt kopā ar ģimeni vai draugiem. "Osterwiese" darbojas katru dienu no plkst. 14.00 līdz 23.00. Vienīgā diena, kad šis pasākums būs slēgts, ir Lielā piektdiena, 3. aprīlis.

Tāpat noteikti jānogaršo tradicionālie Lieldienu labumi, kas festivālā pieejami kuplā skaitā un no dažādiem Vācijas reģioniem.

Kā nokļūt?

Uz Brēmeni no Rīgas pieejami gan lidojumi, gan starpvalstu autobusi. Tāpat iecienīts ceļošanas veids, lai nokļūtu šajā pilsētā, ir ar personīgo auto un kuģi līdz kādai no lielajām Vācijas ostām. 

No citām Vācijas pilsētām Brēmenē visērtāk nokļūt ar vilcienu.

Lieldienu festivāls notiek pašā pilsētas centrā. Viens no ērtākajiem transportiem Brēmenē ir tramvajs. Ar 6. maršruta tramvaju Brēmenes centrā iespējams nokļūt no lidostas. Lai apskatītu "Osterwiese", jāizkāpj pieturā "Galvenā stacija" jeb "Hauptbahnhof". Tur piestāj arī 1., 4., 5., 8. un 10. maršruta tramvaji, kā arī 24., 25., 26., 27., 61. un 63. autobusi. 

http://wordpress-themes.org/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!