Foto: Vida Press

Aviokompānija easyJet atrādījusi futūristiskas lidmašīnas apkalpes uniformas, kurās iestrādātas krāsainas LED gaismas un citas jaunākās tehnoloģijas, raksta Vida Press. Jaunās formas tapušas par godu kompānijas 20 gadu jubilejai.

Stjuartu uniformām ir LED gaismas uz pleciem un izgaismotas šuves, kas ļautu apkalpei būt labi pamanāmai ārkārtas gadījumos.

Arī uz uniformas atlokiem izvietotas LED lampiņas, kas ļaušot tur parādīt tādu nozīmīgu informāciju kā lidojuma numuru un galamērķi.

Tāpat jaunajos tērpos būšot iebūvēti arī mikrofoni, kas ļaušot lidmašīnas apkalpei, pilotiem un pasažieriem ērtāk sazināties.

Lai radītu šos tērpus, aviokompānija sadarbojusies ar modes dizaina uzņēmumu CuteCircuit, kas ir viens no pasaules līderiem inovatīvu viedtehnoloģiju ieviešanā modē, izmantojot "gudros" audumus un miniatūras elektroiekārtas. Šis uzņēmums strādājis ar tādām zvaigznēm kā grupu "U2", dziedātājām Keitiju Periju un Nikolu Šerzingeri. Jaunie tērpi speciāli pielāgoti lidmašīnas apkalpes vajadzībām, kustībām un iespējamajiem scenārijiem, īpaši koncentrējoties uz drošību un pasažieru apkalpošanu.

Ians Deivis (Ian Davies), easyJet inženiertehniskais direktors, uzsver, ka ar tādām tehnoloģijām kā LED gaismas un video, kā arī citām iespējām, ko piedāvā jaunie tērpi un risinājumi, uniformas palīdzēšot vienlaicīgi uzlabot gan drošību lidmašīnā, gan arī apkalpošanas servisu un komunikāciju.

Foto: Vida Press

easyJet būs pirmā aviokompānija, kas ieviesīs šādas ar viedtehnoloģijām aprīkotas formas.
Attēlos redzamās uniformas gan vēl ir tikai izmēģinājuma paraugi, bet jau 2016. gada sākumā pirmie easyJet stjuarti tiešām sāks valkāt tās ikdienas lidojumos.

Aviokompānija easyJet dibināta 1995. gada martā. Tās galvenais birojs atrodas Londonas pievārtē, Lūtonā. Ik gadu tā pārvadā vairāk nekā 68,8 miljonus pasažieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!