Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 29. jūlijā, lidostā "Rīga" sagaidīts piecdesmit miljonais pasažieris kopš lidostas dibināšanas - Monta Skābarniece, kura lidostā ieradās ar Latvijas aviokompānijas "airBaltic" reisu no Minhenes uz Rīgu, portālam "Delfi" vēsta lidostas "Rīga" komunikācijas vienības vadītāja Sarmīte Rinmane.

"Sasniegtais – apkalpoti 50 miljoni pasažieru – novērtējams ļoti atzinīgi. Pasažieru skaits turpina pieaugt, tāpēc novēlu šajā gadā pārsniegt 5 miljonu apkalpoto pasažieru atzīmi. Pateicos par ieguldīto darbu lidostas kolektīvam un vadības komandai, kā arī lielākajam pārvadātājam lidostā – nacionālajai aviosabiedrībai airBaltic, nodrošinot plašas ceļošanas iespējas no Rīgas," uzsvēra satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Lidosta "Rīga" šī gada pirmajos sešos mēnešos apkalpojusi 2 377 503 pasažierus. Populārākie galamērķi no Rīgas šogad ir Londona, Maskava, Frankfurte, Oslo un Helsinki. Savukārt populārākās valstis, uz kurām visbiežāk dodas pasažieri no Rīgas ir Vācija, Lielbritānija, Krievija, Norvēģija un Somija.

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš norāda: "Mūsu kopīgās pūles un ieguldītais darbs ir veicinājis stabilu apkalpoto pasažieru skaita pieaugumu, kas, ļoti iespējams, mums ļaus šā gada beigās atkārtoti pārsniegt piecu miljonu slieksni un nākamos 50 miljonus pasažieru sasniegt nepilnu desmit gadu laikā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!