Viens no ceļojumu priekiem ir dažādu valstu gardumu un ēšanas paradumu iepazīšana. Un kad tad, ja ne atvaļinājumā un brīvdienās neizbaudīt to, no kā ikdienā atsakāmies, piemēram, no svaigi ceptām, cukursaldām kanēļa smalkmaizītēm rīta agrumā vai kūkām ar bagātīgu krēma un augļu kārtu pusdienlaikā?

Vai iespējams sev atteikt grēcīgu prieku, ja tas tapis pie izciliem konditorejas amata meistariem? Ja vēlies doties ceļojumā pa Eiropas kūkotavām, Tūrismagids.lv iesaka sākt ar...

Pâtisserie Sadaharu Aoki Parīzē

Parīzes konditoreja Pâtisserie Sadaharu Aoki ir unikāla ar to, ka tā savieno nesavienojamo - izcilo franču pavārmākslu ar japāņu virtuvi. Kruasāns ar zaļo tēju? Eklēri ar melno sezamu? Protams! Bet - tikai Sadaharu Aoki kūkotavās Parīzē (un arī Tokijā).

Demel Vīnē

Šī konditoreja un saldumu veikals piedāvā nepārspējami izcilas smalkmaizītes, kas tiek gatavotas apmeklētāju acu priekšā - baudi gardumus, reibsti no saldā aromāta un vēro, kā top kulinārijas šedevri, mācoties dažādus knifiņus un uzdodot savus jautājumus konditoriem!

Vēl viens iemesls, kādēļ jādodas uz šo konditoreju, ir tas, ka te atrodas arī kūku muzejs!

Conditori La Glace Kopenhāgenā

Ienākot Dānijas vecākajā konditorejā Conditori La Glace, šķiet, ka esi nonācis citā laikmetā. Īpaši krasi šī laikmetu atšķirība jūtama svētkos - Conditori La Glace meistari izmanto jebkuru iemeslu, lai īpaši izrotātu kūku vitrīnas un veikaliņa skatlogu. Viskrāšņākā šī vieta, protams, ir Ziemassvētku laikā.

Noteikti nobaudi Conditori La Glace firmas kūku kopā ar kafiju, ko sedz putukrējuma cepure.

Du Pain et des Idees Parīzē

Miniatūrā ceptuve Du Pain et des Idees var lepoties ar to, ka te ir Parīzē gardākie kruasāni. Pateicoties nepārspējamajai svaigi ceptu maizīšu smaržai, kas te valda, no viena (diviem, trijiem... nu, labi, vēl vienu!) kruasāna nespēj atteikties neviens!

Pasticceria Marchesi Milānā

Ja meklē itāliešu konditoreju ar izteiktu itāliešu temperamentu un noskaņu, šī ir īstā vieta! Pasticceria Marchesi vitrīnu noformējumu un atmofēru vēlētos pārņemt jebkurš kūkotavas saimnieks pasaulē. Pievieno tam itāliešu dzīvesprieku un klientu apkalpošanas mākslu, brīnišķīgu šokolādi un izcilas kūkas un smalkmaizītes - ar pārliecību var teikt, ka šis ir vēl viens iemesls, kādēļ iemīlēsi Milānu.

Ēkas otrajā stāvā atradīsi nelielu antikvariātu.

e5 Bakehouse Londonā

Nelielajā Londonas ceptuvē e5 Bakehouse top labākie angļu sendviči un brokastu maizes. Tāpat te regulāri notiek meistarklases un pavārskolas nodarbības, mācot cept visgardāko maizi. Nepaej garām!

Gagou de Paris Jeruzālemē

Lai gan šī nav Eiropa, tomēr Jeruzālemes konditoreja Gagou de Paris noteikti ir pieminēšanas un apmeklējuma vērta. Konditorejas īpašnieki ir pārliecināti, ka pie viņiem noteikti jāatbrauc tiem snobiskajiem gardēžiem, kuri, sitot dūri pie krūts, deklarē, ka pasaulē eksistē Parīzē (nu, varbūt arī Ņujorkā) cepti kruasāni un "pārējie" kruasāni. Nobaudot Gagou de Paris meistaru veikumu, šo klasifikāciju steidzami jāmaina. Bez jokiem - šejienes meistari ir ģeniāli! Turklāt cep, ne vien kruasānus, bet arī citus gardumus, piemēram, dievīgas kūkas.

Conditorei Schober Cīrihē

Šīs konditorejas devīze ir - atmosfērai ir ļoti liela nozīme. Mīksti, polsterēti krēsli ar plīša pārklājumu un zeltītu apdari, izsmalcināti trauki - izbaudiet šo mirkli un jūtieties kā aristokrāti! Šejienes gardumus novērtēs pat karaļi. Tāpat te tiek pasniegta pasaulē labākā karstā šokolādē. Tiesa, to visu ēst un dzert savā ziņā ir ārkārtīgi grūti - katrs ēdiens ir kā mākslas darbs, kuru žēl iznīcināt.

Pastéis de Belém Belemā

Portugāļu konditoreja Pastéis de Belém Belemā tiek uzskatīta par tradicionālo pastel de nata jeb kraukšķīgu smalkmaizīšu ar vārīto krēmu dzimteni. Vārītais olu krēms te netiek žēlots, tādēļ noteikti jādodas uz šo Eiropas malu. Un, ja vēl maizītes ir svaigi izceltas no krāsns, bagātīgi pārkaisītas ar pūdercukuru... Tā dēļ varētu pārcelties uz dzīvi Portugālē!

Konditorei und Cafe Buchwald Berlīnē

Buhvaldu ģimenes konditoreja paaudžu paaudzēs izkopusi nepārspējamu meistarību, cepot vācu tradicionālo kārtaino kūku baumkuchen. Apetelīgos gredzentiņus te cep ar visdažādākajām garšām, turklāt visi kā viens ir nepārspējami gardi! Baudi uz vietas vai iegādājies līdznešanai.

Hafiz Mustafa 1864 Stambulā

Labākā vieta, kur baudīt neprātīgi saldus un kalorijām bagātus turku saldumus. Brīdinām, izvēles mokas garantētas!

Cafe Savoy Prāgā

Vecā, labā Eiropa... Tieši šie vārdi nāk prātā, ienākot šajā kafejnīcā - ceptuvē, kuras retro iekārtojums nemaz neliecina, cik karaliski gardumi te top. Bet Cafe Savoy smalkmaizītes un kūkas ir tik izcilas, ka tām jābūt uz ikviena aristokrāta brokastu galda!

Taxinge Slott Café Nikvarnā, Zviedrija

Nikvarnas konditoreja Taxinge Slott Café ir paradīze gardēžiem - telpas vidū atrodas liels bufetes galds, kurš teju lūst no visādiem gardumiem. Un visu to var likt uz sava šķīvja. Te viss ir tik garšīgs, ka iesakām izvēlēties lielāku paplāti. Papildu bonuss - konditoreja atrodas līdzās īstai pilij!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!