Foto: AP/Scanpix
No 2014. gada 1. decembra ir mainījusies kārtība, kādā personas šķērso Apvienoto Karalisti tranzītā, liecina Apvienotās Karalistes valdības mājaslapā pieejamā informācija. Latvijas Republikas Ārlietu ministrijai esot zināmi gadījumi, kad Latvijas nepilsoņu pasu turētājiem ir tikusi liegta reģistrācija tranzīta lidojumiem uz Apvienoto Karalisti un uzturēšanās Apvienotās Karalistes tranzīta zonā, ja ceļotājs nav saņēmis tranzīta vīzu.

Ārlietu ministrija un Latvijas vēstniecība Apvienotajā Karalistē ir oficiāli vērsušās gan Apvienotās Karalistes vēstniecībā Rīgā, gan Apvienotās Karalistes kompetentajās iestādēs, lai no Lielbritānijas iestādēm saņemtu skaidrojumu par izmaiņām valsts šķērsošanai tranzītā.

Līdzko ārlietu dienesta rīcībā būs saņemta oficiāla atbilde par izmaiņām Apvienotās Karalistes tranzīta vīzu noteikumos un to piemērošanu attiecībā uz Latvijas Republikas nepilsoņa pasu turētājiem, informācija tiks publicēta Ārlietu ministrijas mājaslapā.

Līdz aktuālās informācijas saņemšanai Ārlietu ministrija aicina Latvijas Republikas nepilsoņa pasu turētājus pirms plānotā ceļojuma sazināties ar Apvienotās Karalistes vīzu centru vai lidsabiedrību, lai noskaidrotu nepieciešamo informāciju.

Kontaktinformācija jautājumos par vīzu prasībām ir pieejama Apvienotās Karalistes oficiālā tīmekļa vietnē.

Šie noteikumi neattiecas uz Eiropas Savienības pilsoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!