Foto: AFP/Scanpix
Ziemassvētku vecīša galvenā mītne, kā zināms, atrodas Lapzemē, Rovaniemi ciemā. Viesus no visas pasaules piesaista Rovaniemi unikālā atrašanās vieta - tieši uz Ziemeļu polārā loka. Ziemassvētku vecīti šeit iespējams satikt visu cauru gadu, taču tagad viņam iestājies vissaspringtākais darba laiks.

Tieši šajā laikā Rovaniemi apmeklē 60% no visiem tūristiem, kas ierodas šeit gada laikā. Gada nogalē vairāki simti čarterreisu atved apmeklētājus no malu malām. Tūristi šeit var pavadīt laiku ar Ziemassvētku vecīti, izbaudīt Ziemassvētku pasākumus un visdažādākās aktivitātes.

Lielu interesi apmeklētājos izraisa ciemata Pasta birojs - brīnišķīgu kartīšu, skaistu zīmogu un unikālu dāvaniņu valstība. Šeit ir iespējams apsēsties kamīna siltās uguns tuvumā un rakstīt mīļas vēstules draugiem uz jebkuru pasaules vietu. Pasta elfi gādās, lai vēstules sasniegtu visus adresātus.

Te iespējams atstāt vēstuli mīļajiem jebkurā gadalaikā, kura tiks nosūtīta no vecīša pasta biroja tā, lai adresāts to saņemtu Ziemassvētkos. Vēstules rotā īpašs, ar rokām izgatavots zīmogs.

Visiem tiem, kas vēlas savlaicīgi nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim, jāizmanto šī adrese:

Santa Claus,

Santa Claus Main Post Office,

FI-96930 Arctic Circle

No pilsētas centram līdz vecīša ciematiņam ir astoņi kilometri. Pilsētā darbojas neskaitāmas tūrisma aģentūras, kas palīdz ceļotājiem izplānot savas dienas Rovaniemi tā, lai apmierināti paliktu gan lielie, gan mazie ceļotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!