Foto: Reuters/Scanpix

Krievija plāno izveidot jaunu aviokompāniju anektētās Krimas pussalas apkalpošanai un tiks izmantota vietējā ražojuma lidmašīna, lai izvairītos no Eiropas sankcijām, paziņojis premjerministra vietnieks Dmitrijs Rogozins.

Pirms divām nedēļām Krievijas aviosabiedrības "Aeroflot" izveidotā zemo cenu aviolīnija "Dobrolet" pārstāja veikt lidojumus, jo Eiropas Savienības (ES) sankcijas liedza izmantot "Boeing" lidaparātus. 

Krievija mēģina atdzīvināt tūrismu Melnās jūras reģionā par spīti pasaules nosodījumam par Krievijas veikto Krimas pussalas anektēšanu.

Rogozins tvītoja, ka ministri apsprieduši jaunu "Tupolev" lidmašīnu ražošanu, kas varētu aizstāt ASV ražotās "Boeing" lidmašīnas.

"Tiek apspriesta arī jaunas lidsabiedrības nodibināšana, lai varētu veikt regulārus lidojumus uz Krimu, izmantojot Krievijas lidmašīnas," informēja Rogozins savā angļu valodas tvitera kontā.

Aviokompānijas "Dobrolet" Krimas reisu pārtraukšana nozīmē, ka vienīgais veids daudziem krieviem ceļot uz un no Krimas ir, izmantojot prāmja pakalpojumus. Taču automašīnu rindās uz prāmi cilvēkiem nākas pavadīt vismaz diennakti.

Krimu šobrīd apkalpo aviolīnija "S7" un vēl viens "Aeroflot" izveidots uzņēmums "Orenair".
Uzņēmums "Orenair" uzņēmās "Dobrolet" klientu apkalpošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!