Krāsu shēmas un uzlīmes uz lidmašīnām ir kā formas tērps, kas liecina par to, kurai aviosabiedrībai tās pieder. Parasti katrai aviokompānijai ir sava forma – gan stjuartiem, gan arī lidmašīnām. Bet ir arī dažas īpašas "modes dāmas", proti, lidmašīnas ar interesantiem, košiem un spilgtiem krāsojumiem. Lūk, vairāki interesanti piemēri, kas atsvaidzina un izdaiļo arī debesis.

Piemēram, aviokompānijas "Swiss" lidmašīnu, kas lido no Cīrihes uz Sanfrancisko varētu saukt par hipiju, jo to rotā krāsaini ziedi un ornamenti, savukārt Vācijas zemo cenu aviokompānijas "Germanwings" lidmašīnas krāsojumā izmantots galvaspilsētas Berlīnes simbols – lācis. 

Arī vairāku Jaunzēlandes lidsabiedrības "Air New Zealand" lidmašīnu krāsojums bijis simbolisks – par godu valsts izlases regbijā panākumumiem tās tika pārkrāsotas izlases krāsās, proti, melnas ar lauru zaru. Jāpiebilst, ka šī aviokompānija izceļas arī ar oriģinālākajām reklāmām un atzīta par vienu no labākajām pasaulē. Savukārt "Gredzenu pavēlnieka" un "Hobita" filmu uzņemšanas laikā aviokompānija tika pasludināta par oficiālo Viduszemes lidsabiedrību, un arī uz tās gaisa kuģiem bija attēloti šīs sāgas varoņi.

Savukārt ar "Western Pacific Boeing" lidmašīnas pārkrāsošanu dzeltenu un uz tās uzgleznotiem dzelteniem multiplikācijas filmas varoņiem, burtiskā nozīmē gaisā tika laista producentu "Fox Broadcasting Company" animācijas filma "Simpsoni", raksta blogeris Bens Kortmans (Ben Kortman) aviosabiedrības KLM blogošanas vietnē.

Simpsoni tomēr nav vienīgie multfilmu varoņi, kas pacēlušies debesīs – arī pie mums Latvijā reiz visai populārie japāņu animācijas varoņi pokemoni tikuši uzgleznoti uz, iespējams, pasaules krāsainākajām lidmašīnām, kas pieder "All Nippon Airways" un lidoja uz Nīderlandi, jo tur šī multfilma bijusi īpaši populāra. 

Arī slavenie Vācijas gumijlācīši "Haribo" vairākkārt tikuši popularizēti, uzgleznojot tos uz lidmašīnas korpusa. 

Fotogalerijā variet aplūkot vēl arī citus krāšņus un krāsainus gaisa kuģus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!