Foto: Shutterstock
Brīvdienas atkal ir klāt, turklāt tiem,kam ģimenē ir arī skolēni, zina, ka klāt arī pavasara brīvdienas. Tā kā gan vecāki, gan bērni, gan visi citi ir noguruši no sēdēšanas telpās, piedāvājam piecus jautrus, aktīvus un interesantus pasākumus, kas šajā nedēļas nogalē notiks dažādās Latvijas malās un ļaus izbaudīt tikko atnākušo pavasari, kā arī pavadīt ziemu godam.


Gaismas objekti Liepājā

Liepājā piektdien un sestdien notiks mediju mākslas naktis "Gaismotā Liepāja", kas divus vakarus pēc kārtas apmeklētājiem ļaus piedzīvot, apskatīt, kā arī piedalīties interaktīvās norisēs, kuru pamatelements ir gaisma. Festivāla realizēšanā iesaistīti 15 mākslinieki un dizaineri no dažādām Latvijas pilsētām, kas piedāvās uzkavēties 17 dažādos objektos visā Liepājā.

Būšot gan gaismu spēles Jūrmalas parkā, gan "Atmiņu osta" promenādē, gan "Saulrieta bumbas" glābšanas stacijā un "Velnciema maldugunis" Ventspils ielas parks, kā arī daudzi citi skaisti objekti.

Pirmie 50 festivāla apmeklētāji, kas savāks uzlīmes no 10 dažādiem objektiem, saņemšot festivāla "Gaismotā Liepāja" īpašo spīdekli par piemiņu.
Abas dienas festivāls sāksies plkst. 19.00 un ilgs līdz 23.00.

Informācija par festivālu un mākslinieku veidotajiem objektiem atrodama mājaslapā www.gaismotaliepaja.lv.

Karnevāls Gaiziņkalnā

Gaiziņa karnevāla pirmsākumi meklējami astoņdesmito gadu sākumā. Tā ziedu laikos, pasākums pulcēja cilvēku tūkstošus no visām Latvijas malām. Šogad plānots atjaunot karnevāla īpašo šarmu un padarīt to par lielāko ziemas atpūtas notikumu Baltijā! Karnevāls "Gaiziņš" gaidāms 14. martā, un pasākumi visas dienas garumā notikšot visā Gaiziņkalna teritorijā. 

Ieeja apmeklētājiem tiks atvērta plkst. 10.00. 

Norisināsies ikgadējās netradicionālo braucamo sacensībās. Derēšot gan laiva, gan vanna, gan vecais ledusskapis, vecmammas siltumnīca vai izturīga kartona kaste. 1,4 kilometrus garā trasē notiks kvadraciklu sacensības, savukārt atpūtas bāzē "Dāmu paradīze" sacensības un Latvijā labāko sportistu freestyle slēpošanā un snovbordā paraugdemonstrējumi.

Mazākie karnevāla apmeklētāji varēšot darboties radošajās ziemas darbnīcās, doties rotaļās, kā arī baudīt ziemas priekus - slidināties no kalna, slēpot, velt un celt sniega vīrus.
Dienas noslēguma gaidāms populārās latviešu rokgrupas "Dzelzs Vilks" un "Astra The 22`s" koncerts. Pēc koncerta - krāšņa uguņošana un balle. 

Detalizēts pasākuma laika plāns, informācija par reģistrāciju sacensībām, vilciena Rīga-Madona-Rīga atiešanas laikiem publicēta www.madona.lv.

Interjeru apskates pastaiga

Foto: Publicitātes foto

Ja priekšroku dod mierīgākām aktivitētēm, 13.-14.martā dodies interjera dizaina pastaigās, kurās ikviens varēs ielūkoties 13 atšķirīgos publisko un privāto telpu interjeros Rīgas pilsētvidē.
Apmeklētāji noteiktos laikos varēs apskatīt un ar interjera dizaina autoru stāstījuma palīdzību izprast katras telpas interjera koncepcijas un projekta tapšanas procesu.

Kādēļ pastaigā iekļautie telpu interjeri ir tieši šādi, kādi ir bijuši to izveides priekšnosacījumi, uzdevumi un mērķi? Atbildes uz šiem jautājumiem arī varēšot iegūt interjera dizaina pastaigu laikā, apskatot interjerus un tiekoties ar to autoriem, sola organizatori.

Katrai Dizaina pastaigai ir izstrādāta karte, kura elektroniskā veidā apskatāma un lejuplādējama www.dizainamanifestacija.lv.

Ziemas beigu svinības Siguldā

Foto: LETA

Siguldu mēdz dēvēt arī par Ziemas sporta galvaspilsētu. "Ik ziemu savās sajūtās mēs katru mūsu sportistu izcīnīto medaļu piespraužam arī sev pie krūts, jo esam vienoti šajā līdzi jušanas disciplīnā un neizsakāmi lepni par mūsējo izcilajiem startiem pasaules trasēs un arēnās," norāda Siguldas novada Kultūras centra pasākumu režisore un producente Ilze Jakubovska. "Tāpēc marta vidū, sagaidot visus savus varoņus mājās no pasaules startiem, Sigulda svin – svin ziemas sporta sezonas noslēgumu, mūsu sportistu atgriešanos mājās un pavasara atnākšanu ar Ziemas festivālu." 

Festivāla moto ir "Vairāk sporta. Vairāk mākslas. Vairāk izklaides." Šīs trīs tēmas tikšot sadalītas katrai no dienām – piektdienai, sestdienai un svētdienai. Piektdien paredzētas vairāk mākslinieciskas izklaides ar mūziku, teātri, multimediju mākslas darbnīcu prezentāciju un jaunām filmām. Sestdien godā tiks celts sports - visi tiek aicināti uz ziemas sporta veidu sezonas lielo noslēguma pasākumu Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē no plkst.12.00 līdz 19.00, kur uzstāsies arī pazīstami mūziķi un varēs satikt sportistus. 

Festivāla noslēguma pasākums ar izklaidēm Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā gaidīs siguldiešus un viesus no plkst.12.00 līdz 17.00. Visu festivāla laiku darbosies slidotava, kuras saimnieka lomā būs iejuties neviens cits kā garajā atvaļinājumā ejošais Salatētis.

Paredzēts arī festivāla tirdziņš, Olimpiešu sveikšana, Pix Box fotostudija un Latvijas Olimpiskās komitejas fotoizstāde Siguldas Tūrisma informācijas centrā. 

Vairāk informācijas: www.sigulda.lv.

Pepijas ar velosipēdiem pulcēsies Jelgavā

Foto: Shutterstock

Kas gan var būt vēl pavasarīgāks kā braukšana ar velosipēdu. Šajās brīvdienās sinoptiķi sola burvīgu laiku, tāpēc vērts izvilkt no šķūnīša savu "vellapēdu" un izbraukt pretim pavasarim.
Ja ir vēlme pēc kompānijas, svētdien, 15. martā, pulksten 10.30 Jelgavā notiks velobrauciens "Pepiju tikšanās Jelgavā". To vadīs Jelgavas gide un velobraukšanas entuziaste Zane Grava.

Velobrauciens sāksies pie "Keramika LV" ražotnes Rīgas ielā 67. Maršruts: Rīgas iela – Ozolnieki – Ozolnieku ezers – Skolas iela – Jelgavas iela – Vecais ceļš – Loka maģistrāle.

"Dress cods" velobraucienam – krāsains, košs apģērbs, var likt arī parūkas. Neizpaliks pārsteigumi no Pepijas – orientēšanās Ozolnieku orientēšanās poligonā, kur vajadzēs atrast vismaz trīs kontrolpunktus.

Vairāk informācijas: www.jelgava.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!