Foto: Shutterstock

Storseisundetas (Storseisundet) tilts iesaukts par piedzērušos tiltu, kā arī par tiltu, kas ved uz nekurieni, taču patiesībā šis tilts ved uz vienu no Norvēģijas skaistākajiem un tūristu iecienītākajiem ceļiem – Atlantijas okeāna ceļu.

Tiltam šī interesantā iesauka dota, jo tas izveidots ar asu līkumu un no noteikta leņķa tas vairāk izskatās kā atspēriena dēlis nevis kā tilts, taču tā ir tikai optiska ilūzija. Tilta oriģinālais izskats joprojām ir noslēpums un tā arhitekts neatklāj, kāpēc tilts ir uzbūvēts tieši tāds, kāds tas ir.

Tilts piesaista ļoti daudz tūristus, jo, pirmkārt, tas ir garākais no astoņiem tiltiem, kas veido Atlantijas okeāna ceļu – līkumotais tilts ir 260 metrus garš. Otrkārt, tas ir visai biedējošs un cilvēki vēlas to redzēt dzīvē, kā arī trakākie autobraucēji kāro pēc iespējas ātrāk izbraukt pa šo līkumaino un ūdens ieskauto ceļu.

Apbrīnojamais tilts atrodas Møre og Romsdal apgabalā, Norvēģijas rietumos. Tas tika atvērts 1989. gada 7. jūlijā un ir ieguvis titulu "Norvēģijas gadsimta būve". Tas joprojām ir ļoti populārs un tūristu iecienīts objekts, tilts ierindojas otrajā vietā pēc visvairāk apmeklētajiem neparastākajiem ceļiem, nepārspējot vien kalnaino Trollstigen ceļu.

Ja izlem šo brīnumu apskatīt savām acīm, tev ir jābūt ļoti uzmanīgam un jābrauc prātīgi, jo tilts ir diezgan mānīgs un jebkurā brīdī tava mašīna var tikt apšļākta ar ūdens šalti, kā to ļoti labi var redzēt zemāk ievietotajā video.

Materiāla tapšanā izmantota informācija no www.amusingplanet.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!