Foto: Vida Press

Jūra cilvēku prātus saistījusi visos laikos – par to bieži runā kā par liktenīgu sievieti, kas gan valdzina, gan biedē, baro un nonāvē. Arī itāļu fotogrāfu Frančesko Golam (Francesco Gola) tā savaldzinājusi, un viņš pasaules jūras iemūžinājis brīnišķīgās, gleznām līdzīgās fotogrāfijās.

Gola ir talantīgs fotogrāfs, kurš bieži ceļo un braucienu laikā iemūžinājis jūras un piekrastes, raksta Vida Press. Viņš arī pastāstījis, ka pirmo algas čeku mūžā uzreiz izlietojis, lai nopirktu fotokameru, un kopš tā laika sācis fotografēt.

Pašlaik Frančesko viņš dzīvo Romā, un fotografēšana sākusies kā hobijs pirms 10 gadiem, bet ātri pārvērtusies kaislībā un kļuvusi par viņa pamatnodarbošanos.

Foto: Vida Press

Gola pabijis Islandē, Francijā, Itālijā, Lielbritānijā un daudz kur citur, lai radītu perfektas jūras fotogrāfijas. Piemēram, Apvienotajā Karalistē itālis devies fotografēt jūru un brīnišķīgās piekrastes Kornvolā, Velsā un rietumos esošajās salās. Fotogrāfs stāsta, ka bieži vienu vietu apmeklē atkārtoti, lai tiešām iemūžinātu skaistākos skatus. "Visus attēlus radu, izmantojot tā saucamo "garo ekspozīciju", jo tas ļaujot iemūžināt norises, uztverot asās kontūras un izpludinot kustīgos objektus, piemēram, ūdeni un mākoņus," par savu tehniku stāsta fotogrāfs. Tas gan attiecoties uz minimālistiskām, mierīgām ainavām.

"Ja fotografēju vētru, fokusējos uz visu, kas var palīdzēt parādīt jūras spēku, piemēram, bākas un lielas klintis."

Viena no viņa iecienītākajām fotografēšanas vietām esot Islandes melno smilšu pludmale, jo tajā esot perfekts miers. "Biju viens nekurienes vidū, tikai vēju un okeāna skaņu ieskauts. Jā, viens, bet jutos kā daļa no visuma."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!