Jēkabpilī 12. februārī pulksten 19 sāksies Ziemas gaisa balonu festivāls "Love Cup 2016". Festivāla kulminācija notiks 14. februārī - Svētā Valentīna dienā, kad laulājoties lidojuma laikā Latvijā plānots uzstādīt pasaules Ginesa rekordu – vislielāko vienlaikus lidojumā gaisa balonā salaulāto pāru skaitu, pastāstīja Lāsma Skļarska, Jēkabpils pilsētas pašvaldības jaunatnes lietu speciāliste. Visi interesenti balonus varēs vērot pilsētas promenādē.

Ginesa rekords ir pieteikts un ar nosaukumu "Largest airborde wedding" ir oficiāli reģistrēts pasaules Ginesa rekorda organizācijā, kas, aktivitātei noslēdzoties, to oficiāli arī izziņos un organizatoriem izsniegs atbilstošu sertifikātu.

Pasākuma norisē gan esot iespējamas izmaiņas, jo gaisa balonu pacelšanās ir atkarīga no laikapstākļiem, skaidro Skļarska. Aktuālajai informācijai līdzi var sekot www.jekabpils.lv un Jēkabpils pašvaldības sociālo tīklu kontos.

Pasākuma apmeklētāji aicināti parūpēties par laikapstākļiem piemērotu apģērbu.

Gaisa baloni jau piektdien pa dienu iemēģināti, bet oficiāli festivāls sāksies 12. februārī, pēc pulksten 19, Daugavmalā pie tilta, kur varēs vērot gaisa balonu vakara spīdēšanu un atsaites lidojumus.

Lūk, neliels ieskats festivāla sagatavošanās darbos:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!