Jasná Nízke Tatry ir lielākais slēpošanas kūrorts, kas nodrošina labākos apstākļus ziemas sporta veidiem Slovākijā. Kūrorts piedāvā neskaitāmas ziemas atrakcijas, kā arī iespēju jautri un aktīvi atpūsties 46 slēpošanas trašu kilometros. Centrs piedāvā iespēju slēpot dažādu grūtības pakāpju nogāzēs – no vienkāršākajām "zilajām" līdz pat sarežģītākajām "melnajām", kā arī "freeride" zonas adrenalīna cienītājiem vai lieliski sagatavotu sniega parku. Jasnas oriģinalitāte slēpjas galvenokārt tajā, ka šeit var slēpot gan ziemeļu, gan dienvidu Hopoka pusē.

Slēpošana Jasnā, Hopoka kalnā, ir ieguvusi jaunu spožumu - ne tikai mākslīgā sniega dēļ, bet arī pateicoties atpūtnieku pārvadāšanai, kas atšķiras no tradicionālās, kuru līdz šim piedāvāja Slovākijā.

Modernā sniega pūtēju sistēma Hopoka kalna galotni sasniedz piecus mēnešus gadā, tādēļ ziemas priekus iespējams izbaudīt no decembra līdz pat aprīlim.

Jau 2012./2013. gada ziemas sezonā, pateicoties šī kūrorta jauno trošu pacēlāju savienojumam, piedāvātās iespējas sasniedza jaunu līmeni. Slēpotāju pārvadāšanas pacēlāju jauda ir vairāk nekā 32 000 personu stundā. Tāpēc varam priecāties, ka vairs nevajadzēs gaidīt garajās rindās pie pacēlāja.  Turklāt Hopoka kalna ziemeļu pusē atrodas veselas divas gondolas. Svarīgākā un par vislielāko ieguvumu uzskatāmā ir gondola "Funitel", kurā izmantotas pasaules jaunās tehnoloģijas. Uz divām trosēm uzmontētās kabīnes nodrošina pārvietošanās drošību, turklāt gondolas var kursēt arī vējā, kas sasniedz ātrumu 33 m/s.

Jasna Zemajos Tatros var lepoties arī ar visā Slovākijā pirmo "Twinliner" trošu pacēlāju sistēmu. Būtībā tas ir slēpotāju lifts - diagonāls lifts, kas nodrošina slēpotāju, snovbordistu, bet vasarā tūristu-kājāmgājēju nokļūšanu no Belas Putas (Koleskas) uz Prehibu līdz "Funitel" zemākajai stacijai, lai turpinātu ceļu ar "Funitel" tieši uz Hopoku.

Romantikas vai īpašu sajūtu cienītājiem Jasnas kūrortā iespējams slēpot vairākās apgaismotās trasēs arī vakarā, bet bērniem ir pieejams liels slēpošanas parks, kurā tie rotaļādamies mācās slēpot.

"Gopass" - slēpošanas trašu karte un ieeja akvaparkā 

Tatru slēpošanas trašu atpūtniekiem par slēpošanas caurlaidi kalpo "Gopass" - personalizēta slēpošanas caurlaide, kas vienlaikus ir arī daudzfunkcionāla lojalitātes karte. Slēpotāji var no mājām reģistrēties e-veikalā un mājaslapā www.gopass.sk iegādāties e-skipass, bet pēc ierašanās slēpošanas kūrortā doties no automašīnas caur vārtiem uz slēpošanas trasēm. "Gopass" ietaupa laiku, jo slēpotājiem sava slēpošanas caurlaide nav jāgaida garās rindās pie kasēm, un tie var agri no rīta kā pirmie sākt slēpot. Par katru pirkumu klients saņem lojalitātes punktus, ko pēc tam var mainīt pret citiem pakalpojumiem kūrortos, ko apsaimnieko TMR.

Jaunums "Gopass" kartēm 2014./2015.gada sezonā - ja slēpotājiem ir vairāku dienu slēpošanas caurlaide vai paliek neizmantotas vairākas dienas kūrortā, viņi var mainīt slēpošanas trassēs neizmantotās dienas pret apmeklējumu akvaparkos "Tatralandia", "Gino Paradise Bešeňová" vai "Aquacity Poprad". Ar karti "Gopass" šoziem slēpotāji var apmeklēt arī kūrortu "Špindlerův Mlýn" Čehijā. Vairāk informācijas mājaslapā www.gopass.cz.  

Vairāk informācijas par kūrortu

Vairāk informācijas par kūrortu un tā piedāvājumu var iegūt, zvanot uz numuru (00421) 907 88 66 44, rakstot uz info@jasna.sk vai kūrorta mājaslapā www.jasna.sk.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!