30. janvārī Lubāna mitrājā norisināsies Vislatvijas sniega kurpju salidojums. No pulsten 10 Lubāna mitrāja informācijas centrā varēs vērot baltu sniega kurpju gatavošanu un pašiem tās iemēģināt, savukārt pulksten 11 pasākuma dalībnieki dosies 15 kilometrus garā pārgājienā ar sniega kurpēm pa Lubāna ezeru un apkārt Akmeņsalai, pastāstīja pasākuma organizatori no SIA "Purvu bridēji”.

Pārgājiens paredzēts līdz aptuveni pulksten 17. To noslēgs sildīšanās pie ugunskura un zupas gatavošana. Lubāna mitrāja informācijas centrā varēs sasildīties arī pie kamīna un būšot pieejamas naktsmītnes (rezervācija pa tālr. 29 234 956).

Pārgājienā var doties ar savām sniega kurpēm, bet tie, kam tādu nav, varēs tās iznomāt Lubāna mitrāja informācijas centrā. Katram pašam līdzi vēlams paņemt uzkodas un siltu tēju termosā.

Sniega kurpju nomas maksa – 5 eiro.
Pārgājiena dalības maksa – 6 eiro, skolēniem/studentiem un pensionāriem 5 eiro.
Ģimenēm (2 pieaugušie + 2 bērni) 15 eiro.

Reģistrēšanās pārgājienam līdz 27. janvārim, rakstot uz info@purvubrideji.lv, vai pa tālr. 20120101.

Nomas sniega kurpju skaits ir ierobežots, tāpēc piesakies laicīgi un norādi dalībnieku skaitu, svaru, apavu izmēru un kontakttālruni, aicina organizatori.

Pasākumu organizē SIA "Purvu bridēji" un biedrība “Pie Kraujas” sadarbībā ar Madonas novada domi un "Baltu sniegakurpes".

Plašāka informācija: Purvubrideji.lv un Facebook.com/purvubrideji.

Lubāns ir lielākais ezers Latvijā, bet gadu tūkstošu laikā tā platība ir bijusi mainīga. Senā Lubāna krastos dzīvoja pirmie akmens laikmeta cilvēki Latvijā. Šobrīd Lubāna mitrāja dabas liegums ir viena no nozīmīgākajām putnu ligzdošanas un barošanās vietām Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!