19. oktobrī Cēsīs, autostāvvietā pie Mākslas skolas Bērzaines ielā 3, tiks atklāts jaunais pastaigu maršruts "Nāc ārā pie Gaujas Cēsīs".

Pasākums veidots kā pārgājiens, kura laikā interesenti tiks iepazīstināti ar jauno maršrutu un tajā iekļautajiem apskates objektiem. Pārgājienā pievienoties aicināts ikviens.

Jauno dabas un vēstures maršrutu izveidojusi domubiedru grupa no Cēsīm Sigitas Klētnieces un Daces Zaharovas vadībā. Projekta iniciatores un autores vēlas aicināt brīvo laiku pavadīt pilsētā, baudīt Gaujas senlejas ainavu un iepazīt Cēsu vietas un objektus, par kuru unikalitāti un kultūrvēsturisko vērtību cilvēki pat nenojauš.

Visa maršruta garumā izvietotas virzienu norādes zīmes, kā arī uzstādītas divas kartes - katra savā maršruta galā. Savukārt pie katra no maršrutā iekļautajiem objektiem ir arī informatīvais stends. Uz tā apskatāma konkrētās vietas vēsturiskā fotogrāfija, kuru ir interesanti salīdzināt ar patlaban dabā redzamo skatu. Uz stendiem izlasāma koncentrēta, bet tajā pašā laikā pilnvērtīga informācija par objektu un tā vēsturi latviešu un angļu valodā.

Maršruta kopējais garums ir 7,3 kilometri. Tas aizvijas ārpus pilsētas centra un, atšķirībā no visiem citiem pilsētā esošajiem maršrutiem pa Cēsu vecpilsētu un Cīrulīšu dabas takām, neiekļauj tradicionālās tūrisma vietas. Tas izveidots tā, lai cilvēks pēc pastaigas atgrieztos punktā, no kura sācis.

Maršruta sākums ir pie Cēsu Mākslas skolas, Bērzaines ielā 3, taču pastaigu var sākt jebkurā vietā. Maršruts vijas cauri gandrīz visai Bērzainei, gar Meža skolu un ietver sevī arī bijušo Sanatorijas teritoriju Gaujas kalnā, kurā apskatāmas savulaik tik krāšņās koka villas ar skanīgajiem nosaukumiem.

Projekts "Nāc ārā pie Gaujas Cēsīs!" ir tapis ar pašu cēsnieku, kā arī Cēsu novada domes un projekta "Sabiedrība ar dvēseli" finansiālu atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!