Foto: Vida Press
Atsaucoties cilvēku aicinājumam un pieaugošajai interesei no Latvijas viesu puses, izstāde "Titanic The Exhibition" būšot atvērta mēnesi ilgāk nekā plānots – līdz 3. augustam, informē tās organizatori.

"Pēdējā mēneša laikā saņemam lielu interesi no tūristu grupām, kas ierodas Latvijā baudīt vasaru. Arī individuālie ceļotāji no kaimiņvalstīm – Lietuvas un Igaunijas interesējas par iespēju to apmeklēt jūlijā, tādēļ izstādes īpašnieki atsaucās mūsu aicinājumam priecēt skatītājus vēl vienu mēnesi," atklāj "Titanic The Exhibition" projekta vadītāja Latvijā Inga Kadeka.

Kopš izstādes atklāšanas marta beigās to apmeklējuši jau teju 40 tūkstoši cilvēku. Kā liecina gidu novērojumi, lielāko interesi cilvēkiem rada interaktīvie elementi – ieejas karte ar pasažiera stāstu, kas vēstī par kādu reālu uz Titānika bijušu cilvēku, iespēja nofotografēties uz Lielajām kāpnēm vai kuģa priekšējā klāja, iespēja pieskarties aisbergam, kas klāts ar īstu ledu. Apmeklētāji novērtē arī papildelementus, kas rada īpašu un autentisku noskaņu. Pirmās klases gaitenī virmo smalks parfīms un skan klasiskā mūzika, kamēr trešās klases kajītē jūtams tīrīšanas līdzekļu aromāts. Promenādes klājā pārsteidzoši uzburta skaidras un zvaigžņotas nakts sajūta un jūras ūdens svaigums, bet piemiņas un zinātnes galerijas atspoguļo notikumus pēc traģēdijas.

"Šī izstāde ļauj izdzīvot plašāko emociju gammu – no sajūsmas un pacilājuma, kas valdīja kuģa izbraukšanas dienā, līdz biedējošai nolemtībai traģēdijas naktī. Tā iepazīstina ar notikumiem un artefaktiem, un galvenokārt – cilvēkiem, kas bija iesaistīti kuģa būvniecībā un atradās uz klāja tā vienīgajā braucienā. Titānika traģēdija bija skaudra mācība tā laika kuģu būvētājiem un rēdereju saimniekiem, kas mainīja jūrniecības nozari un drošības standartus, novēršot daudzas nelaimes nākotnē. Līdz ar to šī izstāde arī ir kā skaudrs atgādinājums tam, cik drošības prasības ir būtiskas un kādu kaitējumu var nest to neievērošana," uzsver "Titanic The Exhibition" projekta vadītāja Latvijā Inga Kadeka.

Izstāde "Titanic The Exhibition" apskatāma Sporta Manēžā Rīgā (Maskavas ielā 160). Tā ir atvērta katru dienu no pulksten 11 līdz 20 (pēdējā ieeja pl.19.00). Tajā redzamie artefakti pieder Lielbritānijas uzņēmumam "White Star Memories", kas ir lielākais ar Titāniku saistīto objektu kolekcionārs pasaulē. Vairāk informācijas – www.titanic.lv, Facebook un Draugiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!