Tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs" izdevusi divus jaunus un ceļotājiem noderīgus izdevumus - "Kulinārā karte" un brošūra "Latviešu virtuve - tradicionāli un mūsdienīgi latviešu ēdieni un dzērieni".

"Kulinārajā kartē" iekļautas 178 ēdināšanas vietas visā Latvijā - krodziņi, kafejnīcas, restorāni, lauku tūrisma mītnes u.c. ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji, kas gatavo un godā latviskos ēdienus un tradīcijas, kas varētu noderēt tiem ceļotājiem, kuru ierastā problēma ir - kur paēst svešā malā? 

Par katru ēdināšanas vietu jaunajā izdevumā atrodams īss apraksts, nosaukums, darba laiks, kontaktinformācija, ģeogrāfiskās koordinātas un atrašanās vieta kartē. Pie katras vietas ir uzskaitīti piedāvātie latviskie un īpašie "firmas" ēdieni. Šī karte kalpos kā praktisks palīgs ceļojot pa Latviju, jo tajā ērti var atrast ēdināšanas vietas visos reģionos, kur iespējams nobaudīt latviskos ēdienus. Kartē iezīmēti arī 10 kulinārie ceļi Latvijā. Karte elektroniski un bez maksas pieejama "Lauku ceļotājs" mājaslapā.

Brošūrā "Latviešu virtuve - tradicionāli un mūsdienīgi latviešu ēdieni un dzērieni" atrodami 30 latviešu virtuves ēdieni. Par katru no tiem ir īss apraksts un fotogrāfija. Brošūrā atrodama arī informācija, kas ir Latvijā iecienītākie ēdieni - kādas uzkodas, zupas, saldos ēdienus, dzērienus, u.c. ēdam ikdienā. Jaunajā izdevumā ir gan par bērzu sulām, gan rabarberiem, zemenēm ar pienu, skābeņu zupu, debesmannu, marinētām sēnēm un cūkgaļas desiņām, kā arī par daudz ko citu, kas latviešiem ir tik pazīstams un liek garšas kārpiņām labpatikā iekņudēties, bet atmiņām aizklīst bērnībā. 

Brošūras elektroniskā versija pieejama "Lauku ceļotāja" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!