Foto: F64
Janvāra sākumā interneta medijs "SF Gate" nosaucis 10 vietas, kuras, pēc tā domām, pelnījušas tūristu uzmanību šajā gadā. Viena no tām ir Latvijas galvaspilsēta Rīga, savukārt travelandleisure.com šogad aicina apskatīt Gaismas pili.


Sanfrancisko medijs "SF Gate" izceļ Rīgas jūgendstilu, bet tās atspoguļošanai izmantotas divas fotogrāfijas - kuģītis pilsētas kanālā un jūgendstila ēkas fragments. Tekstā teikts, ka ne jau visām valstīm ir lieli reklāmas budžeti, taču tas nenozīmē, ka tās nebūtu apmeklējuma vērtas. Varbūt gluži pretēji. 

Topā iekļautas arī Omāna, Senpjēras un Mikelonas salas netālu no Kanādas, Alentežas reģions Portugālē, Kuršu kāpa Lietuvā, Tanžera Marokā, Tainana Taivānā, Lapasa Meksikā, Montevideo Urugvajā un Guanču province Ķīnā.

Portālu "SF Gate" apmeklē apmēram 22 miljoni lasītāju mēnesī.

Savukārt portāls travelandleisure.com kā vienu no 2015. gada labākajiem jaunajiem tūrisma apskates objektiem izcēlis Gaismas pili. Topā "World's Coolest New Tourist Attractions 2015" minēts, ka tā ir "fantastiska futūristiska celtne". Portāls raksta, ka, "braucot pa Rīgas Krasta ielu, labajā pusē paveras jauka viduslaiku vecpilsēta, bet Daugavas pretējā krastā mirdz brīnišķīga futūristiska celtne." Papētot sīkāk, varot uzzināt, ka stiklotā ēka ir Latvijas Nacionālā bibliotēka, kuras autors ir latviešu izcelsmes amerikāņu arhitekts Gunārs Birkerts un tā atklāta 2014. gada augustā, teikts aprakstā, piebilstot, ka Latvijā to mēdz dēvēt arī par Gaismas pili un bibliotēkā notiek arī kultūras pasākumi, kā arī pieejama gida vadīta tūre.

Gaismas pils minēta kā apskates objekts līdzās tādām pasaulslavenām vietām kā Eifeļa torņa jaunā skatu platforma no stikla, Toronto Aga Khan muzejs Kanādā, Nākotnes muzejs Riodežaneiro Brazīlijā, kas durvis apmeklētājiem vērs tikai nākamgad, mirdzošais Van Goga riteņbraucēju celiņš Amsterdamā, grandiozajā tirgus ēkai "Markthal" Roterdamā, Kanādas cilvēktiesību muzejs, kā arī citām grandiozām celtnēm.

Travelandleisure.com ir viens no pasaulslavenā "The Time" produktiem, kas raksta par dažādiem ceļotājiem svarīgiem jaunumiem un notikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!