Foto: Kadrs no video

Dziļi Indonēzijas leknajos mežos atrodas kāda ļoti neparasta celtne – baznīca, kas izskatās pēc milzu vistas.

Lielā celtne ir veidota kā stilizēts milzu cālis vai vista ar visām šim putnam raksturīgajām ķermeņa detaļām – seksti, knābi, pat asti. Baznīcas priekšā ir arī milzīga vistas galva ar pavērtu knābi. Lai arī vecais putns visai ātri iet bojā, jo baznīca ir pamesta un brūkoša, ik gadu to brauc apskatīt simtiem tūristu un fotogrāfu.

Vietējie baznīcu džungļos dēvē par "Gereja Ayam" jeb tulkojumā no indonēziešu valodas - Vistas baznīcu. Tā atrodas Javas salas centrālajā daļā.

Neparasto celtni 1990. gadā būvējis 67 gadus vecais Daniels Alamsahs (Daniel Alamsjah) nevis kā baznīcu, bet gan kā lūgšanu namu, izpildot vēstījumu, ko esot saņēmis no Dieva, raksta The Daily Mail. Lai arī jāpiebilst, ka viņš vēlējies uzcelt namu, kas izskatās pēc dūjas. Diemžēl, lai šo putnu saskatītu masīvajā celtnē, jāpielieto ļoti bagāta iztēle, tāpēc vietējie ātri vien to iesauca par Vistas baznīcu.

"Varbūt manas kristīgās ticības dēļ, cilvēki uzskatīja, ka būvēju baznīcu, bet tā nav baznīca. Es cēlu lūgšanu namu. Vietu cilvēkiem, kas tic Dievam," viņš stāstījis medijam Jakarta Globe.

1989. gadā viņš devies cauri Magelangas džungļiem, kur dzīvojot viņa sievas ģimene, un saprata, ka tā ir tieši tā vieta, ko redzējis sapņos. "Lūdzos visu nakti un sapratu! Man šajā vietā jāceļ lūgšanu nams," atceras Alamsahs.

Gadu vēlāk vietējie zemju īpašnieki viņam piedāvāja 3000 kvadrātmetru zemes Rema (Rhema) kalnā par niecīgu summu – diviem miljoniem rūpiju jeb aptuveni 150 eiro, ko viņš samaksājis četru gadu laikā.

Tur arī tapa nosapņota ēka.

Alamsaha celtā ēka izmantota ne tikai par lūgšanu namu bet arī par rehabilitācijas iestādi bērniem ar invaliditāti, narkomāniem un citiem likteņa skartajiem. Tomēr pirms 15 gadiem viņam nācās slēgt šīs iestādes durvis, jo konstrukcija vairs nebija droša.

Pašlaik pieci no astoņiem pīlāriem, kas balsta ēku, ir saplaisājuši un brūkoši, bet iekšējās sienas klāj grafiti zīmējumi. Lai arī mūsdienās šajā vietā vairs neskan lūgšanas un netiek ārstēti cilvēki, šī vieta ir apmeklēšanas vērta un ceļotāju iecienīta, bet vietējie stāsta, ka šī ir arī populāra jaunu cilvēku tikšanās vieta, kur mīlnieki paslēpjoties no vecāku un ziņkārīgo acīm.

Materiāla tapšanā izmantota informācija no Hyperallergic, The Daily Mail, Mymodernmet.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!