Daba mēdz izspēlēt interesantus jokus un tās veidojumi parasti ir skaistāki un pārsteidzošāki nekā jebkas, ko varam iedomāties - atliek vien atvērt acis un ieraudzīt! Lūk, četras salas, kas varētu noderēt arī par medusmēneša galamērķiem, jo to forma atgādina klasisku sirsniņu.

Galenjaka sala (Galesnjak Island) savas gandrīz perfektās sirds formas dēļ pazīstama kā Mīlētāju sala. Tā atrodas Adrijas jūrā, netālu no Horvātijas pilsētas Zadaras. Tā ir privāta un neapdzīvota sala, kurā atrodami tikai savvaļas augi, koki un vientuļas pludmales. Tās forma tika atklāta 2009.gadā ar Google Earth palīdzību, un kopš tā laika sala kļuvusi plaši pazīstama visā pasaulē.

Sirds rifs atrodas Vaitsandejas salu ķēdē, lielajā Barjerrifā netālu no Austrālijas. Šī sirds formas saliņa veidojusies no koraļļiem. Tā tāpat kā viss Barjerrifs tiek aizsargāta kā pasaules dabas mantojums. Saliņa kļuvusi par vienu no Austrālijas simboliem un redzama daudzās romantiskās filmās un TV pārraidēs.

Tavaruas sala, kuras forma arī atgādina sirsniņu, atrodas Klusā okeāna dienvidos, netālu no Viti Levu salas, kas ir Fidži salu sastāvā. Tā ir visai paliela – gandrīz 100 tūkstošus kvadrātmetru liela un to ieskauj brīnišķīgi koraļļu rifi. Tajā atrodas viens no pasaules labākajiem sērfošanas kūrortiem, kur var arī nodoties niršanai, braukšanai ar kajakiem, laivošanai un makšķerēšanai.

Korazonas sala, kuras krasti veido sirds formu, atrodas Maskardi ezera vidū. Tā ietilpst Nahuel Huapi nacionālajā parkā Argentīnas Patagonijā. Salas lielāko daļu klāj koki, bet to apskalo ezera skaidrais ūdens. Šī vieta pārsvarā piesaista mīlētājus un ir populārs medusmēneša galamērķis. 

Raksta tapšanā izmantoti materiāli no: iseaworld.com, telegraph.co.uk, australianlandmarks.com.au, weirdworldfacts.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!