Foto: AFP/Scanpix
Šā gada jūnijā Spānijas Ibicas salā tiks atklāts pasaulē dārgākais restorāns "Sublimotion", kurā vakariņas izmaksās 1500 eiro, vēsta ārvalstu mediji.

Tiek vēstīts, ka bezprecedenta cenu pamatā ir tas, ka restorānā strādās titulēti pavāri, kā arī būs visnotaļ izsmalcināta virtuve.

"Sublimotion" šefpavārs būs Pako Ronsero, kurš ieguvis divas "Michelin" gida zvaigznes, kas uzskatāms par pašu ietekmīgāko restorānu ceļvedi pasaulē.

Vakariņas "Sublimotion" iecerētas kā izrāde. Visi pasūtītie ēdieni pie restorāna klientiem nonāks pa gaisu, ar īpašu gaisa kameru palīdzību, un apstāsies tieši galda vidū. Galds restorānā būs viens un tas būs paredzēts 12 cilvēku kompānijai. Ēdienu pasniegšanu pavadīs aromātu kompozīcijas, piemēram, paeljas degustāciju pavadīs jūras brīzes aromāts, rozā vīnu - ziedu smarža, aukstās uzkodas pavadīs vēss Ziemeļu vējš.

Plānots, ka oficianti pārģērbsies vienā vakarā 20 reizes. Gastronomiskā performance ilgs divas ar pusi stundas.

Restorāns atrodas kūrorta "Plaija den Bossa" jaunajā viesnīcā "Hard Rock Hotel Ibiza". Paredzams, ka viesnīcu atklās 1.maijā un tā būs pirmā šī tīkla viesnīca Eiropā, kā arī tas būs lielākais Ibicas pieczvaigžņu komplekss.

Iepriekš par pasaulē dārgāko restorānu tika uzskatīts japāņu "Kitcho", kurā rēķins bija ap 450 eiro jeb 620 ASV dolāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!