Ikviens lielpilsētas iedzīvotājs lieliski zina, kā atpazīt tipisku tūristu: viņš vienmēr apbruņojies ar fotokameru, pēta kartes un ielu nosaukumus un daudz smaida - jo ir taču tik aizraujoši izzināt pilnīgi svešu pilsētu!

Un vēl! Parasti tūristi mēdz apmeklēt vienas un tās pašas vietas un darīt vienas un tās pašas lietas. Piedāvājam ielūkoties amizantos faktos par to, ko visbiežāk tūristi dara Briselē.

1. Apmeklē Lielo laukumu


Viena no vietām, ko tūristi patiešām mīl apmeklēt Beļģijas galvaspilsētā ir Lielais laukums ("Grote Markt"). Laukumu uzsakta par Brisele sirdi, iespējams, tāpēc, ka te izvietots pilsētas rātsnams. Laukumu ieskauj brīnišķīga arhitektūra, un te ir "mājvieta" vairākiem restorāniem. Tieši šeit arī bieži norit dažādi pasākumi, kā, piemēram, tirdziņi un koncerti, taču vislielākā izklaide tieši tūristiem te ir augustā, kad laukums pilnībā tiek noklāts ar milzīgu ziedu paklāju.

2. Fotografē Čurājošo puisēnu


Manneken Pis, kas arī pazīstams ar nosaukumu Čurājošais puisēns, ir viens no populārākajiem tūristu apskates objektiem Briselē. Objekts raksturojams kā mazītiņa strūklaka, kas veidota kā pliks puisēns. Strūklaka atrodas uz ielas stūra pilsētas centrā, tuvu Lielajam laukumam, patiesībā šī strūklaka piesaista gandrīz ikvienu pilsētas viesi. Turklāt skulptūra bieži vien tiek saģērbta īpašiem notikumiem, tai ir vairāki simti dažādu kostīmu.

3. Apstaigā Eiropas kvartālu


Daudzi cilvēki ir redzējuši galvenās Eiropas Savienības institūciju ēkas televīzijā, tāpēc nav jau nekāds brīnums, ka daudzi cilvēki vēlas tās redēt klātienē. Lai arī Eiropas kvartālam ir ievērojama Briseles apskates objekta reputācija, sagatavojaties, ka būs jāviļas. Realitātē Eiropas kvartāls ir tikai kārtējais biznesa kvartāls, kur nav pilnīgi nekā interesanta, ko apskatīt.

4. Apbrīno Karalisko pili


Esot Briselē, pamanīsiet, ka daudzi tūristi fotografē pilsētas centrā izvietoto Briseles Karalisko pili. Runā, ka šo pili kā karalisko rezidenci nemaz neizmanto. Karalis un viņa ģimene dzīvo Karaliskajā Leikenes pilī Briseles piepilsētā. Briseles karaliskā pils, neapšaubāmi ir ārkārtīgi skaista ēka ar burvīgu dārzu, taču neejiet tur cerībā ieraudzīt karali vai viņa radiniekus.

5. Apmeklē Mini Eiropu un Atomiumu


Heizel metro stacijas tuvumā izvietoti pavisam divi tūristu iecienīti objekti - Mini Eiropa un Atomium. Parkā Mini Eiropa var apskatīti visus Eiropas iecienītāko tūrisma objektus miniatūrā formā. Pieaugušajiem biļete ieejai parkā maksās no 14,30 eiro, kas patiešām nav lēti. Varat, protams, iegādāties kombinēto biļeti, ar kuru varēsit apmeklēt gan parku, gan celtni Atomium. Atomium tika uzbūvēts 1958.gadā starptautiskajai izstādei "World Fair" Briselē. Būve izskatās patiešām iespaidīga no ārpuses, īpaši jau naktī, kad tās milzīgajās bumbās iedegas gaisma. Iekšpuse gan nav pārāk aizraujoša.

6. Neļaujas neplānotām pastaigām


Tūristu problēma ir tā, ka viņi vienmēr koncentrējas uz pilsētas centru un galvenajiem tūrisma objektiem, un neļaujas doties kādā garākā pastaigā, lai izpētītu pilsētas slēptas daļas. Vēl vien Briseles apmeklētāju problēma ir tā, ka viņi koncentrējas tikai uz šo pilsētu. Kaut gan tai pat laikā varētu arī apmeklēt vēl kādu pilsētu Beļģijā. Piemēram, Antverpeni vai Brigi. Abas pilsētas ir Beļģijas nīderlandiskajā pusē, tā ka cilvēki tajās pratīs sazināties ar jums angliski. Abas pilsētas ērti sasniedzamas ar vilcienu.

7. Izvēlas tūristiem domātos restorānus


Blakus Lielajam laukumam tuvumā ir vairākas ielas, kur var atrast daudz restorānu. Lielākoties tie pasniedz jūras veltes un salmiņos ceptus kartupeļus (frites), kas ir viens no Beļģijas neoficiālajiem nacionālajiem ēdieniem. Neesiet pārsteigti, ja apkalpojošais personāls ar jums runās kļūdainā angļu valodā vai pat krieviski. Neļaujieties tikt apmuļķutiem ar viņu komplimentiem un draudzīgajiem piedāvājumiem. Šīs vietas ir tipiski turistu slazdi, lai arī varbūt ēdienkartes var šķist visai pievilcīgas. Jums drīāk būtu jādodas atrast kādu jaukāku un autentiskāku vietiņu. Rue des Bouchers ir viens no piemēriem tipiskai restorānu ielai ar ēdējiem, kas saspiedušies cieši viens otram līdzās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!