Daudziem, atbildot uz jautājumu, kur vienmēr ir vasara, prātā nāk Kanāriju salas. Un, nav melots, jo šīs Spānijai piederošās salas tiešām ir vieta, kur daudzi atpūtnieki no visas pasaules dodas baudīt saules starus un jūras viļņus. Viena no šīs vietas dabas bagātībām ir melnās smilšu pludmales, ko iemūžinājis fotogrāfs Tomijs Klārks (Tommy Clarke).

Kanāriju salas ir septiņu lielu un sešu mazu vulkāniskas izcelsmes salu veidots arhipelāgs, kas atrodas Atlantijas okeāna austrumos. Tieši vulkāniskā izcelsme ir iemesls, kāpēc dažās salās pludmales ir melnas.

Klārks ir fotogrāfs no Londonas un kļuvis slavens ar savu likteņa izaicinātāja taktiku, tostarp, karāšanos no helikoptera, lai tikai noķertu labāku kadru, raksta "Vida Press". Viņam izdevies iemūžināt brīnišķīgas melno smilšu pludmales, krāsainos atpūtnieku saulessargus, greznas jahtas un tirkīzzilo jūru no putna lidojuma. No šāda skatupunkta zeme un uz tās esošie objekti vairāk atgādina interesantus krāsu sajaukumus vai mozaīkas.

"Fotografēju melnās pludmales no Sanaugustinas līdz Amadoresai Grankanārijas dienvidu krastā. Sesijas mērķis bija pievienot jaunus šīs apkaimes materiālus manam portfolio, kas kontrastētu ar manām iepriekšējām piekrastes fotogrāfijām," stāsta Klārks. "Krāsu spēles ar dvieļiem, saulessargiem un melnajām smiltīm radīja vīziju fotosesijai, un es biju pārlaimīgs, kad tas izdevās, īpaši pēc tam, kad divos no lidojumiem manām kamerām bija darbības traucējumi."

Tomijs fotografējis arī Santropēzas baltās smilšu pludmales un sāls klajumus Amerikā. Lai sagatavotos darbam, viņš pirms tam stundām ilgi "klīstot" pa Google Earth, lai atrastu piemērotākās vietas fotografēšanai. Tāpat laiku aizņemot piemērota pilota atrašana, jo viņam jāpiekrīt lidot virs pārpildītām pludmalēm kopā ar fotogrāfu, kas karājas lidaparāta ārpusē.

"Daudz piloti atteicās, jo lidošana ar lidaparātu bez durvīm un fotogrāfu, kura augums ir 1,88 metri un kurš karājas ārpus tā, nozīmē lielas svara svārstības, un padara lidojumu bīstamu".

Tāpat fotogrāfiju uzņemšanai rūpīgi bijis jāizvēlas arī diennakts laiks, jo dienas vidū tajās būtu redzama helikoptera ēna, bet citā brīdī atkal gaismas neesot bijušas piemērotas. "Šis ir brīnums, kas rodas lidojot ar helikopteru, nevis dronu - kamēr bijām virs pludmales skatu iemūžināšanai bija dotas tikai sekundes, tādēļ fotosesija ir daudz dabiskāka un plūstošāka," piebilst Tomijs.

Kanāriju salas ir populārs brīvdienu galamērķis arī ceļotājiem no Latvijas - īpaši ziemas brīvdienās. Ja runā par Kanāriju salām, parasti tiek domātas Tenerife, Palma, Eljerro, Gomera, Grankanārija, Fuerteventura, Lansarote. Populārākā un lielākā no salām ir Tenerife. Galvenie apskates objekti tur ir Teides vulkāns, Los Gigantes klintis, ko vislabāk apskatīt ar laivu, El Drago tauriņu māja, kurā apskatāmas vairāk 100 dažādas krāšņu tauriņu sugas, pērļu muzejs, bijušais pirātu ciems Maska, kur kādreiz slēpti salaupītie dārgumi, savukārt bērniem patiks zooloģiskais dārzs Loro Parque, kur skatāmi delfīnu, vaļu un citu dzīvnieku šovi. Tenerifē ir arī Džungļu parks un daudzas citas izklaides vietas.

Lūk, ieteikumi, ko apskatīt un izmēģināt Kanāriju salās.

twitter contests
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!