Kaspars Daleckis ir fotogrāfs, kurš mīl Latvijas dabu un "time lapse" fotogrāfiju. Sociālajos tīklos popularitāti iekarojis viņa radītais klips "Ziemeļblāzma", ar kuru dalījušies vairāk nekā 13 tūkstoši lietotāju. Taču nupat Kaspars radījis jaunu un pārsteidzoši skaistu klipu par Latviju - "Latvijas trīs minūtēs".

"Lai radītu šādu video "time-lapse" tehnoloģijā, proti, izveidotu stāstu no tūkstošiem fotogrāfiju, saliekot tās kopā ar attiecīgo laika atstarpi un iegūstot video efektu, man bija nepieciešama aptuveni nedēļa. Piecām sekundēm klipa nepieciešamas 400 bildes," stāsta Kaspars. Stāstā redzamās ainavas fotogrāfs iemūžinājis dzimtajā pusē, Cēsu novada Bērzkroga apkārtnē.

"Klips no citiem līdzīgiem, tai pašai tēmai veltītiem video ir neparasts ar to, ka ļauj ieraudzīt detaļas un sīkumus. Time lapse tehnoloģija ļauj fiksēt un parādīt skaistumu, ko ikdienas situācijās neesam spējīgi tvert."

Video filmēts šī gada jūnijā un savu "pirmizrādi" sociālajos tīklos piedzīvojis jūlija vidū un pašlaik ar to jau dalījušies vairāk nekā tūkstoš lietotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!