Foto: Shutterstock
Vjetnamas ostas pilsētas Danangas iedzīvotājus un viesus priecē 666 metrus garš tilts pūķa veidolā, kas ik piektdienu īpašā šovā pūš uguni un spļauj milzīgu ūdens strūklu - kļuvis par ārkātīgi iemīļotu tūristu objektu.

Tilts uzstādīts Vjetnamas centrālajā piekrastes pilsētas Danangā, savienojot Hanas upes abus krastus, un tas simbolizē valsts un pilsētas plaukstošo ekonomiku un labklājību. Amerikāņu projektētais un godalgotais tilts tiek uzskatīts par īstu inženierijas brīnumu. Turklāt kļuvis par ārkārtīgi iemīļotu objektu kā pilsētnieku, tā arī viesu vidū.

Sevišķi gaidīti pilsētā ir piektdienas vakari, kad ikviens var baudīt pirotehnikas šovu uz tilta, kas masīvajai struktūrai piešķir īpašu šarmu.

Ceļš uz tiltu tiek slēgts īsi pirms plkst. 21.00, kad cilvēku pūļi sāk drūzmēties tilta tuvumā. Ilgi nav jāgaida, līdz ar milzīgu rēcienu tilta pūķa galva spļauj baismīgas uguns liesmas un pūš milzīgu ūdens strūklu. Skatītāji šo šovu mīl. Turklāt tas ir labs bizness visiem vietējiem Hanas upes laivu tūru piedāvātājiem, kā arī citiem tūrisma biznesā iesaistītajiem, tostarp tuvējām viesnīcām un suvenīru veikaliņiem.

Danangas Sporta, kultūras un tūrisma departaments cer, ka tilts šogad pilsētai piesaistīs trīs miljonus ciemiņu.

Pūķis ir veidots pēc Li dinastijas simbola parauga. Dinastija Vjetnamā valdīja pirms tūkstoš gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!