Foto: Publicitātes foto
Lai gan iekštelpās Krievijas slavenākais tirdzniecības centrs GUM (Главный универсальный магазин) atgādina jebkuru mūsdienu rietumu iepirkšanās centru, tā vēsture aizsākas pirms vairāk nekā 120 gadiem.

1893.gadā blakus Maskavas Sarkanajam laukumam uzceltais tirdzniecības centrs sākotnēji kalpoja par noliktavu aptuveni 1000 veikaliem, taču pēc rekonstrukcijas 1953.gadā tas kļuva modernāks, dodot pajumti ap 150 dažādu veikalu, kur mūsdienās iespējams iegādāties gan gurķus un krējumu, gan jaunākos "Apple" datorus.

Ārzemju mediji gan centru apraksta kā ļoti dārgu un pat ekskluzīvu, savukārt Maskavas tūrisma centri atbild, ka arī visi londonieši, piemēram, nevar atļauties iepirkties "Harrods" luksusa preču veikalos. Tāpat daudzi Krievijas tūrisma uzņēmumi GUM mūsdienās prezentē drīzāk kā tūrisma apskates objektu.

Tiesa gan, tirdzniecības centrs nav strādājis nepārtraukti visus šos 120 gadus, tā, piemēram, 1928.gadā Padomju Savienības diktators Josifs Staļins iespaidīgo tirgotavu slēdza, pārveidojot tā telpas par komunistiskās partijas administrācijas bāzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!