Foto: Shutterstock
Biei ir pilsēta Japānā, kurai apkārt plešas skaistas un iespaidīgas dabas ainavas. Tur atrodas arī kāds neparasts dīķis ar tirkīzzilu ūdeni, kas, mainoties laika apstākļiem, kļūst smaragdzaļš.

Brīnumainais Zilais dīķis atrodas Bieigawa upes kreisajā krastā, 2,5 kilometru attālumā no Platinum karstajiem avotiem, Biei pilsētā Japānā.

Kāpēc dīķis mirdz neticami zilā krāsā, nav pilnībā izskaidrots, bet tiek minēts, ka tas ir, pateicoties ūdens sastāvā esošajam alumīnija hidroksīdam. Šī viela atspoguļo visīsākā viļņa garuma zilo krāsu, gluži tāpat, kā tas notiek zemes atmosfērā.

Lai arī Biei pilsēta jau gadiem ir tūristu iecienīts galamērķis, šis unikālais dīķis ievērību izpelnījies vien salīdzinoši nesen, pateicoties tam, ka kompānija "Apple" dīķa bildi ir iekļāvusi savā operētājsistēmā "OS X Mountain Lion".

Zilais dīķis ir radīts mākslīgi - laikā, kad tika uzcelts dambis, lai pasargātu reģionu no dubļu lavīnas, ko var izraisīt turpat esošais vulkāns. Lai arī ūdenstilpne nav dabiski veidojusies, tā tāpat ikvienā apmeklētājā izraisa pārsteigumu un izbrīnu.

Mistisku un mazliet noslēpumainu atmosfēru rada arī dīķī esošie sakaltušie koki. Šīs ainavas jau ir iecienījuši arī vairāki fotogrāfi, kuri par spīti attālumam dodas uz Japānu, lai iemūžinātu to.

Raksta veidošanā informācija iegūta no: amusingplanet.com un placestoseeinyourlifetime.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!